alitoprak55

Uzman
1 Nisan yasası ile artık yurt dışından ürün almak neredeyse imkansızlaştı. Ama kimisi diyor ben aldım ürün geldi kimisi diyor kesin değil hala daha alınabilir. Bu yüzden bende AliExpress'den, Çin'den gelecek bir ürün satın aldım. Ürünü 17'sinde sipariş ettim 19 Nisanda kendi ülkesinin gümrüğünden, 21 Nisanda ise Türkiye'deki gümrükten geçip 22 Nisanda kargo şirketine ulaşmış. Ürün şu an PTT'de fakat 23 Nisan olduğu için kapalı. Yani resmi tatil olmasa bugün geliyordu. Sizce neden bu kadar hızlı geldi? Acaba ürün yerine ürünümün gümrükte kaldığını belirten bir kağıt mı gelecek? Sanki böyle olayları duymuştum bu yüzden merak edip konu açtım. normalde 2 haftada gelecek ürün 5-6 günde geldi.

1745409564973.webp

Şansınıza aynı depoda olan veya parça sayısı az olan ürünler hızlı gelmekte. Uçuşta denk geldiyse. Normal bir durum.

Ürün şuan PTT'de fakat 23 Nisan olduğu için kapalı. Yani resmi tatil olmasa bugün geliyordu.
Öyle olmuyor maalesef. PTT'ye hızlıca ulaşıyor ancak PTT çok yavaş getiriyor, bu süreç 2 haftaya kadar sarkabiliyor. Yani "23 Nisan olmasa bugün gelirdi" yanlış olur, öyle ilk günden getirmiyorlar maalesef.

Öyle olmuyor maalesef. PTT'ye hızlıca ulaşıyor ancak PTT çok yavaş getiriyor, bu süreç 2 haftaya kadar sarkabiliyor. Yani "23 Nisan olmasa bugün gelirdi" yanlış olur, öyle ilk günden getirmiyorlar maalesef.

Haklı olabilirsiniz. Ama zaman ve mekana göre değişiklik gösterebilir.
Bana kargo şirketine teslim edildikten 1 gün sonra ulaşıyor.

Haklı olabilirsiniz. Ama zaman ve mekana göre değişiklik gösterebilir.
Bana kargo şirketine teslim edildikten 1 gün sonra ulaşıyor.

PTT ana merkezi bana çok yakın. Gidip elden teslim alabilirim değil mi? Farklı sitelerde merkeze gelince gidip alıyorum AliExpress'de hiç denemedim. Şu an merkezde yarın gidip alabilir miyim?