The_Turk

Başarılı
Amatör olarak düzenli satranç oynamayı düşünüyorum. Karşımda üç popüler Satranç sunucusu (servisi) var. Chess.com, Lichess ve FlyOrDie. Bunlardan hangisini öneriyorsunuz? Bu servislerden hangisinin ranking sistemi FIDE'nin ELO puanlamasına en yakın ve amatörler için en uygun? Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bir dönem çok oynadığım chess güzeldir ama detayları bilmiyorum elo olaylarında. Beni sistemi rahatsız etmemişti öneririm

Lichess'te rank kasmak daha kolay ve elo hafiften daha şişkindir.
Chess ise daha pro bir uygulamadır ama işte eğitim içerikleri baya kısıtlıdır ücretsiz planda.

Lichess ve Chess.com yeterli.

Hiçbir platformun puan sistemi ELO ile benzerlik göstermez. Yani bir platformda 2500 puana sahipsin diye 2500 ELO'ya veya 2500'den az ELO'ya veya 2500'den daha fazla ELO'ya sahip olacaksın diye bir kural yok. ELO'ya sahip olmak profesyonel oynamak, turnuvalara katılmak demek. Sonuçta evde bilgisayar başına oturup birkaç tık yaparak rahatça oynadığın maç ile turnuvada yüz yüze oynadığın maç farklı.

O yüzden puan karşılaştırmasına kafanı takma. Lichess ve Chess.com kendini geliştirmen için gayet yeterli platformlar. Her seviyede gayet güzel oyuncularla oynayabilirsin.