Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Haziran 2024
- Makaleler
- 23
Birçok kültürde ve tarih boyunca, insanların savaşı manevi veya kutsal bir bağlama yerleştirme ihtiyacından kaynaklanmıştır.
- Makaleler
- 1
İnsan gücünü kolektif sisteme daha kolay entegre edebilmek ve emir komuta zincirinden yararlanmak için, ayrıca insan öldürmek için yapay bahaneler sunuluyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
HanDreafuLL
Uzman
Yorumların hepsi çok güzel, kısa ve öz bir şekilde açıklayıcı olmuş.
Özellikle de bu yorum.
Birçok kültürde ve tarih boyunca, insanların savaşı manevi veya kutsal bir bağlama yerleştirme ihtiyacından kaynaklanmıştır.
Özellikle de bu yorum.
Geraltın kılıcı
Üstün
"Carl Gustav Jung - Psikoloji ve Din" kitabından gördüğüm başlığı ve çok güzel bir başlık, her insanı farklı fikirlere düşüncelere sokacak bir başlık, o yüzden fikirlerini ve düşüncelerini bekliyorum.
Açıkçası insanlık kendi doğumandan beri Tanrı fikrine saplantılıdır. Kendinden yüce ve ulu bir canlı formunu düşünmek ona güven verir. Bu sayede daha hızlı üretim yapabilir, ordu kurabilirsin.
Anakin Skywalker
Becerikli
Genelde güç almak, motivasyon, askerleri manipüle edebilmek için tanrının kullanıldığını düşünüyorum.
İnsan öldürmek, engellli bırakmak için bunun temelinden inasanın "yaratıcı dışı" olması var ve "güç ve/veya insanları kontrol edenler" yaşlanmak ya da ölmek istemiyor. Bu aslında zihinsel kapasitesi yüksek bütün insanlarda vardır. Ne kadar kendini geliştirirse o derece güçlü olacak ve yaşlanmak / ölmek istemeyecektir. Böyle bir güç yaratıcının yarattıklarından "OC" almayla sonuçlanır. Bunlarda "sıradan insanlar" bu çok basit olarak da sıradan insanlar arasında başkasına en basit şekilde hükmetme ve zarar verme şeklinde bile rahatça görlebilir, insan zihni yaratıcı dışı olmakla kendi doğasına zarar verme durumuna gelmiştir.