2871

Çalışkan
"Carl Gustav Jung - Psikoloji ve Din" kitabından gördüğüm başlığı ve çok güzel bir başlık, her insanı farklı fikirlere düşüncelere sokacak bir başlık, o yüzden fikirlerini ve düşüncelerini bekliyorum.

İnsanlar sürekli olarak bir şeyleri anlamlandırma çabası içerisindedir, dine inanan kişiler için de Allah ve Tanrı için savaştığını söyler. Bunun için savaşlarda Tanrı kavramı vardır.

"Carl Gustav Jung - Psikoloji ve Din" kitabından gördüğüm başlığı ve çok güzel bir başlık, her insanı farklı fikirlere düşüncelere sokacak bir başlık, o yüzden fikirlerini ve düşüncelerini bekliyorum.

Açıkçası insanlık kendi doğumandan beri Tanrı fikrine saplantılıdır. Kendinden yüce ve ulu bir canlı formunu düşünmek ona güven verir. Bu sayede daha hızlı üretim yapabilir, ordu kurabilirsin.

İnsan öldürmek, engellli bırakmak için bunun temelinden inasanın "yaratıcı dışı" olması var ve "güç ve/veya insanları kontrol edenler" yaşlanmak ya da ölmek istemiyor. Bu aslında zihinsel kapasitesi yüksek bütün insanlarda vardır. Ne kadar kendini geliştirirse o derece güçlü olacak ve yaşlanmak / ölmek istemeyecektir. Böyle bir güç yaratıcının yarattıklarından "OC" almayla sonuçlanır. Bunlarda "sıradan insanlar" bu çok basit olarak da sıradan insanlar arasında başkasına en basit şekilde hükmetme ve zarar verme şeklinde bile rahatça görlebilir, insan zihni yaratıcı dışı olmakla kendi doğasına zarar verme durumuna gelmiştir.