francisco77
Uzman
Madem öyle istediğin gibi olsun. Bir din hakkında konuşmam o dine karşı her zaman ilgilendiğimi göstermez. Benim felsefi inancım agnostisizmdir. Tanrının var olup olmaması beni veya onu ilgilendirmiyor. Eğer ilgilendirse idi evrendeki kaos ortamı çözülebilirdi ve bizi de başı boş bırakmazdı. Eğer derseniz zaten başıboş değiliz, şu an olan bütün dinler 10.000 yıl önce neden yoktu diye sorarlar adama.
"İnsan, başıboş bırakılacağını ve yaptıklarından hesâba çekilmeyeceğini mi sanıyor?"
Bunu söyleyen bizzat allahtır. Allah kitap göndermiş, peygamber göndermiş, başımıza şeytanı musallat etmiş, iyilik ve kötülüğü yaratmış. Dilersen iyi ol dilersen kötü ol demiş. Dilersen iyi ol dilersen kötü ol demek başıboş olmak değildir özgürlüktür. Tabii verilen özgürlüğün bedeli de doğru tercih yapmaktır. Tek din vardır kalanı sapıklıktır bozulmuştur. Allah'a inanman yetmez doğru dini ve doğru mezhebi de bulman gerek misal şiiler Hz Ömer'e hakaret eder. Allah'ın halifesine hakaret Allah'a hakarettir. Şu satırları yazmamın bana bu dünyada zerre faydası yok ancak sende zerre miktar imanla ilgili olumlu şüphe dahi uyandırsa ahiret için çok büyük kazançtır. Bu yüzden zevk alıyorum anlatmaktan sen dinlemekten sıkılmadığın sürece kıyamete kadar anlatırım.