Kalp gözü dediğin şey nedir açıklayabilir misin?Bunun yanında insanın kalp gözü açıksa ilahi olarak farklı haller yaşar ve bu haller tarif edilemez olur.
Hangi kaynaktan Allah hakkında bilgi sahibi olabiliriz?
Kalp gözü dediğin şey nedir açıklayabilir misin?Bunun yanında insanın kalp gözü açıksa ilahi olarak farklı haller yaşar ve bu haller tarif edilemez olur.
Hangi kaynaktan Allah hakkında bilgi sahibi olabiliriz?
Sezgisel ve manevi farkındalıkla, ilahi varoluşla bağlantı kurabilirsin, bu bağlantıları kuranlar ise bazı haller yaşar ve rüya görürler. Bu şekilde kişi aşkın varoluş mertebesine yükselmeye başlar.
Kur'an ve hadis.Hangi kaynaktan Allah hakkında bilgi sahibi olabiliriz?
Bu kaynakların Allah hakkında doğru bilgi verdiğine ve Allah adına uydurulmadığına dair kanıtın nedir?
Ruhsal açlıkta olan bencil olur demişsiniz. İmanlı biri cennete gitmek için namaz kılıp diğer ibadetleri yaparken bencillik yapmış olmuyor mu?Sezgisel ve manevi farkındalıkla, ilahi varoluşla bağlantı kurabilirsin, bu bağlantıları kuranlar ise bazı haller yaşar ve rüya görürler. Bu şekilde kişi aşkın varoluş mertebesine yükselmeye başlar.
Diğer yandan kalp gözü açık olan birisi, dünyadaki güzellikleri, insanın güzelliğini görebilir. Niyet, anlam, derinlik ve manevi ferahlığı yaşayabilir.
Maddeci, materyalist ve determinist bakış açısında hapsolmuş biri ruhsal açlık yaşar. Bu ruhsal açlık onda bencillik, empati kuramama, aşırı rasyonellik, depresif ruh haline meyil, varoluşsal sancı ve patolojilere neden olur.
O kaynaklar Allah hakkında doğru bilgi veriyor, ama uydurulup uydurulmama kısmı sende. Kendi araştırmanı yaparsın bakarsın.Bu kaynakların Allah hakkında doğru bilgi verdiğine ve Allah adına uydurulmadığına dair kanıtın nedir?
Ben de zaten sabahtan beri maneviyattan bahsediyorum. Kalp gözünü mantıkla açıklamaya kalkmak zaten abes olurVe bu bahsettikleriniz muhal. Sezgiler kesin doğruya ulaştırmaz
Doğru bilgi verdiğini iddia eden sensin. İddia sahibi iddianın altını doldurmalı. Yoksa gereksiz kelam etmiş olunur.O kaynaklar Allah hakkında doğru bilgi veriyor, ama uydurulup uydurulmama kısmı sende. Kendi araştırmanı yaparsın bakarsın.
Garip olan bu ya işte. Rüyalar ile bir şeylere ulaşılamıyor. Hayal ürünü çünkü. İşte bu durumu gerçekle bağdaştırmaya çabalamak saçmalık oluyor burada.Ben de zaten sabahtan beri maneviyattan bahsediyorum. Kalp gözünü mantıkla açıklamaya kalkmak zaten abes olur![]()
Yoo, zorunda değilim. Başkasının hakkını gasp ediyorsam, iftira atmışsam veya bir tartışma söz konusu ise karşılıklı doğrudur. Ama ben tartışma içinde değilim.Doğru bilgi verdiğini iddia eden sensin. İddia sahibi iddianın altını doldurmalı. Yoksa gereksiz kelam etmiş olunur.
Tırnak içinde "TANRI" ile Allah farkını kavradığın zaman konuşalım.Garip olan bu ya işte. Rüyalar ile bir şeylere ulaşılamıyor. Hayal ürünü çünkü. İşte bu durumu gerçekle bağdaştırmaya çabalamak saçmalık oluyor burada.
Kalp gözünü mantıkla açıklamaz isen mantıksız hareket etmiş olursun. Allah aklımızı ve mantığımızı kullanmamızı istemiyor mu yoksa?