Kalp gözü dediğin şey nedir açıklayabilir misin?
Sezgisel ve manevi farkındalıkla, ilahi varoluşla bağlantı kurabilirsin, bu bağlantıları kuranlar ise bazı haller yaşar ve rüya görürler. Bu şekilde kişi aşkın varoluş mertebesine yükselmeye başlar.

Diğer yandan kalp gözü açık olan birisi, dünyadaki güzellikleri, insanın güzelliğini görebilir. Niyet, anlam, derinlik ve manevi ferahlığı yaşayabilir.

Maddeci, materyalist ve determinist bakış açısında hapsolmuş biri ruhsal açlık yaşar. Bu ruhsal açlık onda bencillik, empati kuramama, aşırı rasyonellik, depresif ruh haline meyil, varoluşsal sancı ve patolojilere neden olur.

Hangi kaynaktan Allah hakkında bilgi sahibi olabiliriz?
Kur'an ve hadis.

Bu kaynakların Allah hakkında doğru bilgi verdiğine ve Allah adına uydurulmadığına dair kanıtın nedir?
Sezgisel ve manevi farkındalıkla, ilahi varoluşla bağlantı kurabilirsin, bu bağlantıları kuranlar ise bazı haller yaşar ve rüya görürler. Bu şekilde kişi aşkın varoluş mertebesine yükselmeye başlar.

Diğer yandan kalp gözü açık olan birisi, dünyadaki güzellikleri, insanın güzelliğini görebilir. Niyet, anlam, derinlik ve manevi ferahlığı yaşayabilir.

Maddeci, materyalist ve determinist bakış açısında hapsolmuş biri ruhsal açlık yaşar. Bu ruhsal açlık onda bencillik, empati kuramama, aşırı rasyonellik, depresif ruh haline meyil, varoluşsal sancı ve patolojilere neden olur.
Ruhsal açlıkta olan bencil olur demişsiniz. İmanlı biri cennete gitmek için namaz kılıp diğer ibadetleri yaparken bencillik yapmış olmuyor mu?
Ve bu bahsettikleriniz muhal. Sezgiler kesin doğruya ulaştırmaz. Ve bazı haller yaşayıp rüya görürler diyorsun. Rüya ne demek biliyor musun? Gerçek olmayan hayal ürünü şeyler demek.

Bu kaynakların Allah hakkında doğru bilgi verdiğine ve Allah adına uydurulmadığına dair kanıtın nedir?
O kaynaklar Allah hakkında doğru bilgi veriyor, ama uydurulup uydurulmama kısmı sende. Kendi araştırmanı yaparsın bakarsın.

Ve bu bahsettikleriniz muhal. Sezgiler kesin doğruya ulaştırmaz
Ben de zaten sabahtan beri maneviyattan bahsediyorum. Kalp gözünü mantıkla açıklamaya kalkmak zaten abes olur :D

O kaynaklar Allah hakkında doğru bilgi veriyor, ama uydurulup uydurulmama kısmı sende. Kendi araştırmanı yaparsın bakarsın.
Doğru bilgi verdiğini iddia eden sensin. İddia sahibi iddianın altını doldurmalı. Yoksa gereksiz kelam etmiş olunur.

Ben de zaten sabahtan beri maneviyattan bahsediyorum. Kalp gözünü mantıkla açıklamaya kalkmak zaten abes olur :D
Garip olan bu ya işte. Rüyalar ile bir şeylere ulaşılamıyor. Hayal ürünü çünkü. İşte bu durumu gerçekle bağdaştırmaya çabalamak saçmalık oluyor burada.
Kalp gözünü mantıkla açıklamaz isen mantıksız hareket etmiş olursun. Allah aklımızı ve mantığımızı kullanmamızı istemiyor mu yoksa?

Son düzenleme:
Ben olduğu kanaatindeyim. Bu olaylar zaten cevaplardan anlaşılacağı üzere net olarak kanıtlanabilecek olaylar değil. Net olarak kanıtlanamama sebebi aslına bakılırsa, bir kişinin güvendiği kaynağa diğer farklı görüşteki kişinin güvenmemesi. Örneğin ben Müslüman olmayan herhangi birisine Kuran-ı Kerim'den kaynak gösterdiğim zaman o kişinin Kuran-ı Kerimi güvenilir bir kaynak olarak kabul etmemesini anlayabilirim. Aynı şekilde o şahsın bana gösterdiği kaynağı da ben güvenilir kaynak olarak almayabilirim. Zaten bu Dünyada da , ahirette de herkes kendi yapacağından sorumlu olacağı için herkesin kendi inancına odaklanması gerektiği kanaatindeyim.

Doğru bilgi verdiğini iddia eden sensin. İddia sahibi iddianın altını doldurmalı. Yoksa gereksiz kelam etmiş olunur.
Yoo, zorunda değilim. Başkasının hakkını gasp ediyorsam, iftira atmışsam veya bir tartışma söz konusu ise karşılıklı doğrudur. Ama ben tartışma içinde değilim. :D
Hem ben iddiada bulunmuyorum. Kendi düşüncelerimi söyledim.

Garip olan bu ya işte. Rüyalar ile bir şeylere ulaşılamıyor. Hayal ürünü çünkü. İşte bu durumu gerçekle bağdaştırmaya çabalamak saçmalık oluyor burada.
Kalp gözünü mantıkla açıklamaz isen mantıksız hareket etmiş olursun. Allah aklımızı ve mantığımızı kullanmamızı istemiyor mu yoksa?
Tırnak içinde "TANRI" ile Allah farkını kavradığın zaman konuşalım.

Tanrı var yani (yaratıcı) bu çok basit ya da çok karmaşık şekilde rahatlıkla anlaşılabilir. Fakat gerçek şu ki insan denilen canlı zihniyle "tanrı dışı" olmuştur. Yaratıcının varlığına gerek duymuyorsan "tanrı" dışısındır. Ve artık yaptığın her şey "tanrı" olmaktır. Zira tanrıdan çıkıp bir eylemde bulunduğun her an senin bilinçli bir kararındır. Tekrar tanrıyı devreye soktuğunda yaptığın her davranışın günahmı/sevapmı değerlendirmesini yapmak Z orunda kalırsın. Yani insan tanrı dışına çıkmış ve tekrar tanrı içine girme çabası yaşamaktadır. Ve bu çok ciddi bir sıkıntı yaratır.