CQBB 12

Uzman
Yer
İstanbul
İtalya'ya tur paketi satın alarak seyahat etmeyi planlıyorum. İlk yurt dışı deneyimim olacak.

Bordrolu çalışıyorum. Şirketten almam gereken bütün evrakları alacağım. Bunun dışında üstüme kayıtlı 1 otomobil var ve herhangi kuruma hiçbir borcum yok fakat kenarda birikmişim de yok.

Vize başvuru evraklarını kendim toplamaya karar verdim. İnternette bulduğum bilgiler dışında nelere dikkat etmeliyim?

Son düzenleme:
İtalya'ya tur paketi satın alarak seyahat etmeyi planlıyorum. İlk yurt dışı deneyimim olacak.

Bordrolu çalışıyorum. Şirketten almam gereken bütün evrakları alacağım. Bunun dışında üstüme kayıtlı 1 otomobil var ve herhangi kuruma hiçbir borcum yok.

Vize başvuru evraklarını kendim toplamaya karar verdim. İnternette bulduğum bilgiler dışında nelere dikkat etmeliyim?

Vize randevu ile tur zamanı denk gelmezse ne olacak?
Tur cuların alması daha kolay ve zahmetsiz.

Tur tarihini eylül olarak düşünüyordum. Eylül ortası da olur sonu da. Denk gelmeme ihtimali var mı?

Vize almak için randevu bildigim kadar, 6 ay sonralarına gun veriyorlar hocam.
Arkadas Yunan'a basvurdu 5 ay sonraya gun verdiler, 2 hafta sora pasaport geldi.
Vize de ret yedi.
Bu işlere konsolosluk bakmıyor, vfs global mı, ne ismi.

İtalya vizesi için idata yetkili. Herhangi bir aracıya bulaşmadan kendiniz başvuru yapacaksanız çok sabırlı olmalı ve çıkış tarihini dert etmemelisiniz. Özellikle yaz aylarında randevu bulabilmek imkansıza yakın. Açılan randevu tarihleri bot yazılımlar ile aracılar tarafından çoktan satın alınmış oluyor zaten. Geçen sene Yunanistan için randevu takibine Mayıs ayında başladım, Eylül'de randevu yakalayabildim. Aracılara hizmet bedeli adı altında dışarıda harcayacağım euroları verme taraftarı değilim. Ama tur ile gidecekseniz denk gelmeme ihtimal dahilinde değil, kesin.

İtalya vizesi için idata yetkili. Herhangi bir aracıya bulaşmadan kendiniz başvuru yapacaksanız çok sabırlı olmalı ve çıkış tarihini dert etmemelisiniz. Özellikle yaz aylarında randevu bulabilmek imkansıza yakın. Açılan randevu tarihleri bot yazılımlar ile aracılar tarafından çoktan satın alınmış oluyor zaten. Geçen sene Yunanistan için randevu takibine Mayıs ayında başladım, Eylül'de randevu yakalayabildim. Aracılara hizmet bedeli adı altında dışarıda harcayacağım euroları verme taraftarı değilim. Ama tur ile gidecekseniz denk gelmeme ihtimal dahilinde değil, kesin.
Bugün sürekli arkadaşlarımla görüştüm. İspanya için mayıs ayına plan yapmışlardı fakat Temmuza zar zor randevu bulduklarını söylediler sanırım bu sene İtalya yapmak pek kolay olmayacak. O yüzden hem italya hem de ispanya için kendim başvuru yapacağım randevuları kovalamaya başladım. Yunanistan sürekli randevu açıyor ve red oranı düşükmüş.