Küçük değil de baş parmağıma kısa geliyor.
1756163613515.webp
1756163593204.webp

Hepsi kısa gelecektir o halde. ATK bir nebze daha iyi olur sizin için.

Neden hocam nesi var Realtek MCU'nun ? Tecrübe etmedim ama arkadaşıma L7 Pro aldırmıştım 3 ay önce, sorunsuz kullanıyor. Kağıt üstü verilerine baktığımızda da 52840'tan eksik kalır bir yanını göremedim.
Kullanır gene ama Sensör'ün buga girmesi gibi problemler hala mevcut. Realtek Nordic kadar stabil değil ve optimizesi zor. O yüzden ben Mchose olabildiğince önermiyorum. Dareu A950 Pro eline ufak geliyse ATK A9 Ultra alabilirsin. 700TL fark var ama bu farka değer. Mchose'dan kutu içeriği daha iyi. MCU'su daha iyi.

700TL dediğin fark zaten Teflon skatez ile gelmesi ile bitiyor. Düzgün bir dot skatez alsa 500TL verecek. Hem sensörün buga girme ihtimali olan hala verimsiz Realtek yerine Nordic Mcu olan hem kutu içeriği daha iyi bir ürün almak varken Mchose alınmaz.

Gülücük atmanız çok saygısızca ve sinir bozucu öncelikle onu belirteyim, çok bilmiş gibi gösteriyor insanı. Konu sahibi arkadaş uzun uzun yazmış ama bana atarken okudunuz mu bilmiyorum, en sonda sorunun yazılımsal olduğunu yazmış. Son sürüme güncellediğinde sorunun çözüldüğünden bahsetmiş. Realtek MCU ile doğrudan bir bilgi vermek isterseniz ben öğrenmeye açık birisiyim. Ek olarak yazıda kablolu kullanımda sorun olmadığı da yazılmış.
Yanlış hatırlamıyorsam ATK ürünlerinde de ilk alındığında çift tıklama sorunu olabildiğini okumuştum. Yazılım yüklendiği zaman düzeliyor duyduğuma göre.

Bu yüzden hiçbir MCHOSE ürünü önermiyoruz. Çünkü 1 fare için özel yazılım yapılmıyor. Aynı yazılım ufak değişiklikler ile farelere entegre ediliyor. O yüzden zaten ATK A9 sonrası U2 ve X1'in yeni modellerinde tıklamama olabiliyor çünkü hepsi aynı sensör ve MCU'yu kullanıyolar. Bir de üstüne aynı driverı kullandıkları için aynı sorun hepsinde oluyor. Tabii bu dediğim tıklamama çok oldu güncelleme ile çözüleli ama ana mantığı anlamıştır.

Ek olarak yazıda kablolu kullanımda sorun olmadığı da yazılmış.
Kabloluda bir sorun çıkmıyor, çünkü MCU'ya yük binmiyor. MCU yetersizliğinden, dengesizliğinden dolayı takılma vb. yapan fareleri kablolu kullandığınızda bir sorun çıkmadığını görürsünüz. Ne yani 2.800 TL verip kablolu mu kullanalım? Çözüm bu mu?

Son düzenleme:
Gülücük atmanız çok saygısızca ve sinir bozucu öncelikle onu belirteyim, çok bilmiş gibi gösteriyor insanı. Konu sahibi arkadaş uzun uzun yazmış ama bana atarken okudunuz mu bilmiyorum, en sonda sorunun yazılımsal olduğunu yazmış. Son sürüme güncellediğinde sorunun çözüldüğünden bahsetmiş. Realtek MCU ile doğrudan bir bilgi vermek isterseniz ben öğrenmeye açık birisiyim. Ek olarak yazıda kablolu kullanımda sorun olmadığı da yazılmış.
Yanlış hatırlamıyorsam ATK ürünlerinde de ilk alındığında çift tıklama sorunu olabildiğini okumuştum. Yazılım yüklendiği zaman düzeliyor duyduğuma göre.
Dediğin doğru ama ATK zaten bunun resmi duyurusunu distribütörlere yaptı. Kısacası zaten driverı kurduğun ilk an önüne update butonu çıkıyor. Mchose'da hala böyle bir durum yok update sonrası bile hata alanlar mevcut. Yani tam olarak hala resmi bir yama yapılmış değil.

1756164082412.webp

27 mayıs'ta benim aldığım A9 Plus modelinde de basmama vardı mesela ama release yaması ile çözmüşlerdi zaten.

Bu yüzden hiçbir MCHOSE ürünü önermiyoruz. Çünkü 1 fare için özel yazılım yapılmıyor. Aynı yazılım ufak değişiklikler ile farelere entegre ediliyor. O yüzden zaten ATK A9 sonrası U2 ve X1'in yeni modellerinde tıklamama olabiliyor çünkü hepsi aynı sensör ve MCU'yu kullanıyolar. Bir de üstüne aynı driverı kullandıkları için aynı sorun hepsinde oluyor. Tabii bu dediğim tıklamama çok oldu güncelleme ile çözüleli ama ana mantığı anlamıştır.
Mchose ace 60 pro kullanıyorum klavye harika.

En sonda sorunun yazılımsal olduğunu yazmış. Son sürüme güncellediğinde sorunun çözüldüğünden bahsetmiş.
Çözülmeyenler de var, tam olarak sorun çözüldü değil. Kaldı ki bir firma bu tür sorunlarla tüketiciyi caydırmamalı. En azından ATK bir update ile tüm serideki sorunları çözdü. O problem de sadece A9 ve A9 Plus'da vardı, kısa sürede de çözdüler. A9 Pro ve Ultra'da bir sorun yoktu. Sorun mekanik switch ile alakalıydı, optimize ettiler, yeni yazılımla sorunu kökten çözdüler.