Kyoya

Yetkin
Yer
Türkiye
Esenlikler.

Bir aralar, 32 GB Syrox SD kart almıştım. Ucuzdu yani ama bir gün bile dayanmadı. Formatladım, gene aynı "SD kart bozuk" hatasını vermeye başladı. Bende çıkardım. PC'de görmedi SD kartı. Bildiğiniz çöpe gitti. Trendyol'dan, 128 GB Samsung EVO Plus SD kart aldım, onu da bir süre kullandım. Telefonu yeniden başlatınca vs aynısını demeye başladı; birkaç kere formatladım. Sistem artık SD kartı farklı bir SD kart sanıyor sanırım.

Üzerlerine tıklayınca, bana içinde bulunan tüm verileri silineceğini söyleyen bir metinle birlikte "UNUT" butonu sunuyor. Ben bu hafıza kartlarını "UNUT" yapsam bir sıkıntı yaşanır mı? Şu an Samsung olanı kullanıyorum, içinde oldukça fazla dosya var. Samsung olanı bir ara uygulamalar için kullanıyordum, sonra dosyalar için kullanmaya karar verdim.

(Telefonun Türkçe çevirisi hoşuma gitmedi diye İngilizce kullanıyorum.)

Screenshot_20250117-173007.webp

Screenshot_20250117-172930_1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Esenlikler.

Bir aralar, 32 GB Syrox SD kart almıştım. Ucuzdu yani ama bir gün bile dayanmadı. Formatladım, gene aynı "SD kart bozuk" hatasını vermeye başladı. Bende çıkardım. PC'de görmedi SD kartı. Bildiğiniz çöpe gitti. Trendyol'dan, 128 GB Samsung EVO Plus SD kart aldım, onu da bir süre kullandım. Telefonu yeniden başlatınca vs aynısını demeye başladı; birkaç kere formatladım. Sistem artık SD kartı farklı bir SD kart sanıyor sanırım.

Üzerlerine tıklayınca, bana içinde bulunan tüm verileri silineceğini söyleyen bir metinle birlikte "unut" butonu sunuyor. Ben bu hafıza kartlarını "unut" yapsam bir sıkıntı yaşanır mı? Şu an Samsung olanı kullanıyorum, içinde oldukça fazla dosya var. Samsung olanı bir ara uygulamalar için kullanıyordum, sonra dosyalar için kullanmaya karar verdim.

Eki Görüntüle 115990

Eki Görüntüle 115991

Kartı sadece kayıttan siler diye biliyorum.

Esenlikler.

Üzerlerine tıklayınca, bana içinde bulunan tüm verileri silineceğini söyleyen bir metinle birlikte "UNUT" butonu sunuyor. Ben bu hafıza kartlarını "UNUT" yapsam bir sıkıntı yaşanır mı? Şu an Samsung olanı kullanıyorum, içinde oldukça fazla dosya var. Samsung olanı bir ara uygulamalar için kullanıyordum, sonra dosyalar için kullanmaya karar verdim.

Eki Görüntüle 115990

Eki Görüntüle 115991
Hocam zaten orada iki defa "UNUT" seçeneğini seçerseniz veriler silinecektir demiş. Nesini anlamadınız :)?

Hocam zaten orada iki defa "UNUT" seçeneğini seçerseniz veriler silinecektir demiş. Nesini anlamadınız :)?
Biraz kafam karıştı desem daha doğru olur. Şimdi, ben "FORGET" desem. Şu an takılı olan hafıza kartındaki verileri silerse kötü olur. Neyin silip neyin silinmeyeceğini bilmediğim için ortada kaldım aslında.

Bilgisi olan birisi beni aydınlanmaya giden yola ulaştırırsa sevinirim

Syrox berbat bir marka. Ben de zamanında telefonun ana depolaması olarak SD kartını kullanmıştım ve birkaç ay sonra yazmaya kapatmıştı kendini.

Çıkar komutunu verdiğinde veriler silinmeden ilişiği kesilir.

Biraz kafam karıştı desem daha doğru olur. Şimdi, ben "FORGET" desem. Şu an takılı olan hafıza kartındaki verileri silerse kötü olur. Neyin silip neyin silinmeyeceğini bilmediğim için ortada kaldım aslında.

Bilgisi olan birisi beni aydınlanmaya giden yola ulaştırırsa sevinirim
Hocam bence sistemi Türkçe yapın :). "If you choose to forget, all the data the device contains will be lost forever". Bu kelimelerin bile anlamını biliyorsanız zaten ne olacağını çıkarırsınız. Sorunuzun cevabına gelecek olursak; hafıza kartındaki bütün veriler ne olduğuna bakılmaksızın silinecektir.

Hocam bence sistemi Türkçe yapın :). "If you choose to forget, all the data the device contains will be lost forever". Bu kelimelerin bile anlamını biliyorsanız zaten ne olacağını çıkarırsınız. Sorunuzun cevabına gelecek olursak; hafıza kartındaki bütün veriler ne olduğuna bakılmaksızın silinecektir.

Cihaz kendini bilip ifade ediyor zaten. Tüm veriler silinecek diyor. Bunun neresini anlamıyorsunuz? Telefonu İngilizce kullanmıyor musunuz?

Hayır, Türkçe yapmayacağım. Bu kelimelerin anlamını zaten biliyorum. Burada İngilizce tartışacak halim yok tabii. Siz benim demek istediğimi yanlış anlıyorsunuz sadece. Telefonu İngilizce kullanıyorum, ekran alıntılarında da gördüğünüz üzere zaten. Neyse, hafıza kartını "unmount" edip, "FORGET" ettireceğim. Sağ olun yine de yanıtlarınız için.