Bu arada ilan nedensizce bazen 3500 olarak listeleniyor sebebini bizde anlayamadık.
1776617113204.webp

Unutma! Badsector var mı diye kesinlikle bak.
Her zaman doğruyu konuşmak gerekir cihazda bad sector mevcut fakat yüzey bozukluğu mevcut değil. 1 günlük rastgele yazma testinde herhangi bir artış gözükmedi zaten bad gözüken sectorler yedeğiyle değiştirilmiş durumda yaklaşık 4-5 aydır'da içinde oyun yüklü bir şekilde oynadım. (bilmeyenler için reallocated bölümündeki veri değeri bad sector)
1776617231777.webp

Ben de toplu olarak şirketimden çıkan 30 tane WD Purple diski sattım, 4 tane de kendime ayırdım. 2 tanesini veri arşivi, 1 tanesini de bir arkadaşıma verdim. Nas olmasına rağmen bence günlük kullanımda ve özellikle arşivlemede sıfır sıkıntı çalışıyorlar, SSD almaya bütçesi olmayanlar için yıkılmayan son kale denilebilir. Nas diskler zaten 50.000 saat ve üstü gibi ciddi Endurance'a sahipler, yine de saat arttıkça arıza ihtimali de artıyor tabii.
Bu HDD'yi qnap nas'larda kullandık ondan sunucularımızda ki kadar bir çalışma süresi olmadı. 5900RPM olmasına rağmen hala yazdırma olarak 180Mbps'e varabiliyor.

Eğer özellikle bizim disk denk geldiyse hocam diskin Smart verilerini paylaştım artık kararı sizlere bıraktım almalısın falan gibi yorumlarda bulunmam doğru olmaz. Dediğim gibi bir proje için basit bir ekran kartına ihtiyacımız var bu yüzden bunu da elden çıkarıp ya RX 580 tarzı cihazlardan alacaktık ya da arkadaş takas teklifi göndermiş işte herkese :D