Yer
Unknown
Esenlikler,

Saçımda kepek mevcut. Daha önceden Vichy Dercos kullanıp saçımdaki kepeği epey bir azaltmıştım, hatta bitmişti. Önceden Yves Rocher kullanmıştım, o da kepeği ve kaşıntıyı almıştı. 2-3 gün kargo beklemek istemediğimden dolayı şampuan bakarken Sebamed'in kepek karşıtı şampuanını gördüm.

Daha önceden kullananlar varsa bilgilendirme yapabilirse çok sevinirim. Sizce hangisini almalıyım? Teşekkürler.

Yves Rocher: https://ty.gl/7gum3prqop6bm
Sebamed: https://ty.gl/k6f4tl12srsr9

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi kepek olduğuna emin misiniz? Kepek ile egzema çok benzer ama farklı iki durumdur. Genelde insanlar bunları karışıp böyle sağdan soldan ilaçlar, şampuanlar ile uğraşır durur. Doktor tavsiyesi aldınız mı?

Şimdi kepek olduğuna emin misiniz? Kepek ile egzema çok benzer ama farklı iki durumdur. Genelde insanlar bunları karışıp böyle sağdan soldan ilaçlar, şampuanlar ile uğraşır durur. Doktor tavsiyesi aldınız mı?
Aldım. Daha önceden Vichy Dercos önermişlerdi. Kullandım ve kepek sorunu bitti. Kepek olduğunu düşünüyorum ben en azından öyle. Çünkü şu an başka bir şampuan kullanıyorum ve duştan sonra saçımı kurularken yine ufak ufak dökülüyorlar.

Aldım. Daha önceden vichy dercos önermişlerdi. Kullandım ve kepek sorunu bitti. Kepek olduğunu düşünüyorum ben en azından öyle. Çünkü şu an başka bir şampuan kullanıyorum ve duştan sonra saçımı kurularken yine ufak ufak dökülüyorlar.

Saçınızda kızarıklık, sivilcelenme ya da kaşınma oluyor mu? Saçınızı kurularken saçınızda kalmış olan kepeklerin dökülmesi normal ama saç deriniz nemli iken bu dökülmelerin olması hiç normal değil, yıkama tarzınızda bir sıkıntı olabilir. Genellikle dökülmeler saç derisi kurudukça başlar.

Saçınızda kızarıklık, sivilcelenme ya da kaşınma oluyor mu? Saçınızı kurularken saçınızda kalmış olan kepeklerin dökülmesi normal ama saç deriniz nemli iken bu dökülmelerin olması hiç normal değil, yıkama tarzınızda bir sıkıntı olabilir. Genellikle dökülmeler saç derisi kurudukça başlar.
Kızarıklık olduğunu sanmıyorum. Bazen saçımın içinde uçlara doğru sivilceler oluyor. Kaşınma durumu ise duştan sonra ve duştan sonraki 1 gün içinde olmuyor ama 2 3 gün duş alınmadığında kaşınma oluyor evet.

Kızarıklık olduğunu sanmıyorum. Bazen saçımın içinde uçlara doğru sivilceler oluyor. Kaşınma durumu ise duştan sonra ve duştan sonraki 1 gün içinde olmuyor ama 2 3 gün duş alınmadığında kaşınma oluyor evet.

15 yıldır yağlı egzema yani halk arasında kepek denen olayın yoğun halini yaşayan birisi olarak tavsiyelerimi vereyim. Bu tür pahalı şampuanların hiçbiri bende işe yaramadı. Organik sabunlar falan hepsi nanay hiçbir işe yaramıyorlar.

Benim ilk kullandığım şampuan eczanelerde satılan ketoral/konazol şampuanlardı. 2-3 günde 1 saç derisine masaj yaparak ve saçımda en az 5 dakika tutarak(evet çok sıkıcı biliyorum) uyguladığım zaman yıllar boyu sıkıntı yaşamadım sadece sınav dönemleri gibi stresli dönemlerimde şampuan dahi fayda etmiyordu. Devamında ise başka bir doktor tavsiyesi ile Loprox şampuanına geçiş yaptım ve aynı performansı alıyorum.

Bu şampuanlar içindeki maddelerden ötürü düzenli kullanılmaması gereken ürünlerdir. Dolayısıyla 3 günde 1 bunu kullanırken ara yıkamalarda ya şampuansız ya da doğala yakın ürünlere şans verin. Haldır şaldır kullanıp saç derinizi mahvetmeyin.