Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Secure Erase işlemi, veriler geri getirilemeyecek şekilde SSD'yi tamamen sıfırlar. Eski haline getirmekten kastın bu mudur?
Secure Erase işlemi, veriler geri getirilemeyecek şekilde SSD'yi tamamen sıfırlar. Eski haline getirmekten kastın bu mudur?
Secure Erase yaptığınızda veriler bir daha gelmez hocam.
Hayır, ben bu işlemi yanlışlıkla yaptım. 1 adet M.2 SSD takılıydı, sistemin kurulu olduğu tek diske böyle bir işlemi yapmaya nasıl izin verdi Windows anlamadım. Resimler vb. her şey gitti, verileri kurtarma imkanım var mı?Secure Erase işlemi, veriler geri getirilemeyecek şekilde SSD'yi tamamen sıfırlar. Eski haline getirmekten kastın bu mudur?
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef kurtarma imkanınız yok. Yanlışıkla veya bilerek yapılması fark etmiyor.Hayır ben bu işlemi yanlışlıkla yaptım. 1 adet M.2 SSD takılıydı, sistemin kurulu olduğu tek disk'e böyle bir işlemi yapmaya nasıl izin verdi Windows anlamadım. Resimler vb. her şey gitti verileri kurtarma imkanım var mı?
Sistem geri yükleme durumu felan yok heralde ya da başka bir pc de verileri kurtarma gibi program yardımı ile.Secure Erase yaptığınızda veriler bir daha gelmez hocam.
Windows kurulu olduğu diske nasıl bu işlem yapılabiliyor çok saçma neyse yağıcak bişiy yok o zaman teşekkür ederim ilginiz için@selim23, Secure Erase işlemi dediğim gibi veriler geri getirilmeyecek şekilde diski sıfırlar.
- Makaleler
- 3
İsterseniz işlemi nasıl yaptığınızı anlatın. Belki de secure erase yapmamışsınızdır. Pek yanlışlıkla yapılacak bir şey değil.
Bios üzerinden yaptım aslında işlem öncesi soru sordu ama bu denli bir işlem yapaniliceğimi düşünmeden onayladım msi anakart Advenced bölümünden yapyımİsterseniz işlemi nasıl yaptığınızı anlatın. Belki de secure erase yapmamışsınızdır. Pek yanlışlıkla yapılacak bir şey değil.
secure erase +