Herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi Secure Boot'u açmaya çalışırken yaptığım her adımda secure variable Update is locked down hatası alıyorum. BIOS'u güncelledikten sonra oluştu bu durum. Anakartım Gigabyte B550M DS3H (rev 1.4) ve FFA BIOS sürümüne güncelledim. Yardım eder misiniz?
Ya da bir önceki sürümün Secure Boot anahtarlarını yeni sürüme aktarmak!
Çözüm şimdilik Güvenlik anahtarlarını önceki BIOS sürümünden (anahtarların çalıştığı) bir USB sürücüye aktarmak ve daha sonra yeni BIOS sürümüne aktarmak. Yani Platform key (PK) , Key exchange keys (KEK) , Authorized Sig (DB) ve Forbidden sig (DBX) dışa aktarın ve bunları tek tek yeni BIOS'a aktarın. LÜTFEN ilkinden sonra YENİDEN BAŞLATMAYIN! Uyarı: 4 tuş yerine 1 tane kullanırsanız ve sonra yeniden başlatırsanız, sistem önyükleme yapamaz ve bir USB sürücüdeki GIGABYTE.bin ile Qflash düğmesini kullanmanız gerekir. Bu yüzden 4'ünü de teker teker içe aktarın. Bunları yeni BIOS'unuza aktarmak için listeden USB sürücünüzü seçin, dosyayı seçin (PK, KEK, DB, DBX), ilk seçeneği kullanın ve ardından onaylamak için evet deyin. Umarım yeterli bilgiye sahipsinizdir. Artık Windows için çalışan bir güvenli önyüklemeniz var. Ayrıca çalışması için her şeyi denedim, ancak bazı nedenlerden dolayı TPM Varsayılan Fabrika anahtarlarını yükleyemedi.
İşte Gigabyte anakartlardan bu yüzden nefret ediyorum. Gerek Secure Boot açınca brick olma sorunları, gerek BIOS güncellemesi sonrası saçma hatalar (abimin B650M S2H anakartında BIOS güncelleme sonrasında 6000 MHz bellek frekansı ile CS2 çöküyordu), gerekse diğer sorunlardan dolayı Gigabyte'tan soğudum.
İşte Gigabyte anakartlardan bu yüzden nefret ediyorum. Gerek Secure Boot açınca brick olma sorunları, gerek BIOS güncellemesi sonrası saçma hatalar (abimin B650M S2H anakartında BIOS güncelleme sonrasında 6000 MHz bellek frekansı ile CS2 çöküyordu), gerekse diğer sorunlardan dolayı Gigabyte'tan soğudum.
Ben de ilk defa böyle bir durumla karşılaştım doğrusu şaşkınım. Daha önceden böyle bir sorun görmemiştim. Gerçi bazı BIOS sürümlerini kendi sitelerinden kaldırdıklarına göre birçok insandan kötü geri dönüşler almış olmalılar.
FD değilmiş bir önceki sürüm FE imiş. Tekrardan BIOS sürümünü FE'ye düşürünce Secure Boot sorunu düzeldi. Şu anda sorunsuz çalışıyor.
Ben de ilk defa böyle bir durumla karşılaştım doğrusu şaşkınım. Daha önceden böyle bir sorun görmemiştim. Gerçi bazı BIOS sürümlerini kendi sitelerinden kaldırdıklarına göre birçok insandan kötü geri dönüşler almış olmalılar.
FFa sürümüne güncelleme gelmiş, ben de dün gördüm ve güncellemeye karar verdim ama güncellemeden önce FE sürümündeki secure boot keylerini aldım. Dün FFa da yine aynı hatadan dolayı secure Bootu açamadım ama FE keylerini FFa ya geçirince secure bootu açabildim.