İsimbulamajim

Üstün
Segotep soğutucular gaming gecesi fiyatına düşmüş ve mükemmel fiyatlar var.

Şu anki piyasada 120 mm 4 bakır borulu soğutucu için bedava fiyat. Sadece Intel uyumlu olması sıkıntı ama i5 14400F rahat soğutur.

6 bakır borulu olduğu ve beyazı bulunduğu için güzel fiyat.

Asıl bomba bu. Thermalright Pearless Assasin denginde bir soğutucu ve resmen yarı fiyatına satılıyor. Bedavanın kendisi diyebiliriz.

Aktif olarak Türkiye'de satılan en ucuz sıvı soğutucu. 120 mm sıvı soğutucu önerilmez, gidin kule tipi alın ama görünüş olarak hoşunuza gittiyse niye alınmasın ki?

Görünüşü gerçekten güzel.

Fiyatlar güzel, elimde ASUS P6T SE X58 anakart var, soğutucu için 8 tane delikler koymuşlar. Sanırım 115X destekli soğutucuda takılıyor gibi. Eğer öyleyse Lumos G6 alacağım yoksa i7 950 soğuduğu yok.

Sıvı soğutucu için konuşayım, Segotep'in su sızdırma garantisine dair sitesinde bir bilgi göremedim, kabaca göz ucuyla sağda solda baktığım kadarıyla da bilgi göremedim. Su sızdırma garantisi sıvı soğutucularda kilit bir garanti ve bu bilgiyi görememek direkt olarak önermeye ve alınmaya engel bir durum bana kalırsa. Zaten şirketin "Warranty" sekmesinde de biraz tüketiciyi fazla kısıtlayan maddeler yer alıyor gibi de geldi.

Kule tipi alınır ama sıvı soğutucu için başka markalara yönelmekte fayda var. Hoş, 120mm sıvı soğutucu hiçbir markadan alınmaz çünkü pahalı ve çoğu kule tipi soğutucudan kötü performans sunuyor.

Sıvı soğutucu için konuşayım, Segotep'in su sızdırma garantisine dair sitesinde bir bilgi göremedim, kabaca göz ucuyla sağda solda baktığım kadarıyla da bilgi göremedim. Su sızdırma garantisi sıvı soğutucularda kilit bir garanti ve bu bilgiyi görememek direkt olarak önermeye ve alınmaya engel bir durum bana kalırsa. Zaten şirketin "Warranty" sekmesinde de biraz tüketiciyi fazla kısıtlayan maddeler yer alıyor gibi de geldi.

Kule tipi alınır ama sıvı soğutucu için başka markalara yönelmekte fayda var. Hoş, 120mm sıvı soğutucu hiçbir markadan alınmaz çünkü pahalı ve çoğu kule tipi soğutucudan kötü performans sunuyor.
Thermalright bile öyle bir garanti sunmuyor yalnız. Önemli olan bu konuda bence satıcı ve distribütör. Bu tarz Çin'li üreticilerin tamamen Türkiye'ye tamamen geleceğini sanmıyorum. Birisi İncehesap'tan sistem almıştı ve Segotep kasaya sahipti ancak bazı yerleri elinde kalmıştı ve İncehesap hemen yedek parçalar gönderdi.

@İsimbulamajim, sıvı soğutucunun borusu patlayıp bütün sisteme sıvı aksa ama parçalardan sadece sıvı soğutucu İncehesap'tan alınmış olsa İncehesap'ın diğer ürünlerin bozulması durumunda onlara destek sunacağını sanmıyorum. Ayrıca "Thermalright bile" demişsin ama bunu belirtmiyorsa o kadar da büyük bir marka değilmiş maalesef.

@İsimbulamajim, sıvı soğutucunun borusu patlayıp bütün sisteme sıvı aksa ama parçalardan sadece sıvı soğutucu İncehesap'tan alınmış olsa İncehesap'ın diğer ürünlerin bozulması durumunda onlara destek sunacağını sanmıyorum. Ayrıca "Thermalright bile" demişsin ama bunu belirtmiyorsa o kadar da büyük bir marka değilmiş maalesef.

Yok artık bu garantiyi vermiyorlarsa alınmaz ki ben hiç almam iyi benim 70-80 binlik malım çöpe gitsin. Ne güzel dünya. Büyük marka garanti verenden alacaksın. Hele ki İncehesap. Adam daha kırık gönderdiği monitörü almıyor da sana sistemin bozulunca garanti verecek.

Thermalright da vermiyorsa oda alınmaz. En iyisi garanti sağlayanlar.

@Hellmonger, belki veriyorlardır, mail atıp öğrenmek lazım lakin sitelerinde böyle bir bilgi belirtilmemiş. Zamanında SilverStone'un da su sızdırma garantisini mail yoluyla öğrenmişti 1-2 arkadaş.

Hocam diyelim aldım sistemime sıvı sızdı parçalar gitti.

Şimdi bu durumda ben oturup Çin'den adamlarla bunu mu anlatacağım? Burada satıcısı kimse garantisini de o halledecek yani firma ile o görüşecek zararım neyse onun karşılığını onlar halledip aralarında bana dönüş yapacaklar. Eğer bu iş ben ile üretici arasında kalıyorsa o iş yaş. Çok zor.

@İsimbulamajim, sıvı soğutucunun borusu patlayıp bütün sisteme sıvı aksa ama parçalardan sadece sıvı soğutucu İncehesap'tan alınmış olsa İncehesap'ın diğer ürünlerin bozulması durumunda onlara destek sunacağını sanmıyorum.
Dediğiniz durumu hiçbir marka yapmaz bu arada. Ben sadece sıvı soğutucu tamirini kast ediyorsunuz sanıyordum. Sorumluluk reddi kısmına bile özenle "tesadufi diğer parçalara gelecek zararlardan sorumlu değiliz" yazıyor tüm markalar.