Ufuk

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Trokia
İyi Sosyaller;

Bir saat sever olarak sürekli olarak bir otomatik saatim olsun istemiştim. Geçen hafta kayın validemin vefatı ile evden çıkanlar ile kayınpederimin gençliğinde kullanmış olduğu Seiko 5 7009 modelini bulduk. Kayınpederimden almış olduğum onay ile kullanmaya başladım.

İlk öncelikle bakımını ve temizliğini gerçekleştirdikten sonra artık benim kolumda yaşayacak.

Model olarak nasıl durmuş? Birkaç yorum aldım. Koluma küçük geldiği söylendi.

Seiko5 7009.webp

Keyifle kullanın @Ufuk ağabey, gayet güzel bir saat. Eğer işin ehli bir ustanın elinden geçtiyse, aynı özenle korunursa evladınıza, hatta torununuza kadar kalabilecek bir saat. Belki sizinle aynı yaştadır, hatta daha da büyük olabilir. Benzer bir model rahmetli dedemden kalmıştı. 1980 üretimi, jübile kordon ve gömülü kurma kolu vs. Güç rezervine de mutlaka bakın. Birkaç gün bileğinizde kalsın, zemberek iyice dolduktan sonra ne kadar süre çalıştığını gözlemleyin. Yaklaşık 30 saatlik bir süre tutunursa gayet iyi.

Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır ve sağlıklı, uzun ömürler versin.

@YXEL ilk olarak aldığımda zaten içerisinden ufak bir gıcırtı sesi geliyordu. Edirne'de güvendiğim bir saatçi var yıllardır esnaftır kendisi. Ona götürdüm, bakımını ve yağlamasını gerçekleştirdi. Teslim aldım bir gün kullandım ve sabah kalktığımda saat durmuştu. 16 saatlik yanılmıyorsam rezervi var. Ama 6 saat dayanamamıştı.

Tekrar bakımını gerçekleştiren saatçiye götürdüm ve saatin onda kalmasını bir iki gün kullanmasını rica ettim. Bugün gittim saat kolundaydı ve sorunu çözdüğünü söyledi. İnşallah sorun çıkarmayacak şekilde kullanacağım.

Saat benden çocuğuma kalacak, dilerim ki o da çocuğuna verecektir.

Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Sağ ol.

Düzenleme: Bu arada bu saat ile kalmadı, yarın öbür gün diğer bundan daha iyi olan vintage saatlerin konusunu da açacağım.