İnceleme Sekiro Shadows Die Twice

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Siyu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 406

Siyu

Yetkin

Bu konum Sekiro'ya başlamayı düşünen kişiler için detaylı bir ön bakış olacak.
-
! UYARI !
Bulanık işaretlenen her yerde spoiler bulunmaktadır, isteyenin rahat şekilde istediği kategoriye bakması için spoiler butonları ile işaretlenmiştir,
spoiler yalnızca bulanık yerlerde ve sonlar bölümündeki spoiler butonlarındadır.

Oyunun diğer sonlarını ve ne olduğuna değineceğim fakat bu sonlara nasıl erişildiğini belirtmeyeceğim. Çoğu oyuncunun karşılaştığı düz oyun finali ve Shura sonuna değineceğim.

1. Bosslar
Burada ana hikayede kesmenin zorunlu olduğu boss ve minibossları listeleyeceğim.

• Chained Ogre (Belirli bir yol ile atlanabilinen zorunlu miniboss)
  • Gyobu Oniwa
  • Blazing Bull (Belirli bir yol ile atlanabilinen zorunlu miniboss),
  • Ashina Elite Jinsuke Saze
  • Genichiro Ashina
  • Lady Butterfly (opsiyonel, farklı bir son için.)
Bu bossları kestikten sonra Guardian Ape veya Corrupted Monk bosslarına sıra geliyor. Ape veya Corrupted Monk Genichiro'dan önce de kesilebilir.

• Guardian Ape
  • Corrupted Monk

Corrupted Monk'u belirli bir yapay zeka hatası ile bir şekilde kesebilirsiniz.
Guardian Ape ise zorunlu ve oyunda belki de en nefret edilen boss.

Bu bossları kestikten sonra inlerine girip gerekli metaryalleri alıyoruz. SPOİLER Ashina'yı ninjalar basacak
Bu Bossların hepsi kesildikten sonra sıradaki bosslarımız şu şekilde.

• Lone Shadow Vilehand (-) (Ashina Elite'yi kestiğimiz alanda bizi bekliyor)
  • Great Shinobi (seçeneklerinize göre değişir)
Great Shinobi'nin soracağı sorularda seçeceğiniz seçenekte 2 farklı sona çıkarsınız.
Eğer ki bir seçeneği seçerseniz (spoiler olacağı için söylemiyorum) Shura Endingine çıkarsınız.
(Shura nedir? Shura önüne gelen çocuk/kadın/erkek ayırt etmeden öldüren ve bundan zevk alacak derecedeki psikopat insanlara denir)

Shura bossları
  • Emma the Gentle Blade
  • İsshin Ashina
Peki, bu sonu seçmediniz ve devam ettiniz. Bu durumda Great Shinobi ile savaşıyorsunuz ve oyuna devam ediyorsunuz.

Sıradaki bosslar şu şekilde
  • True Monk
  • Okami Leader Shizu (bu boss aslında opsiyonel potansiyeli taşıyor fakat eğer öldürmezseniz oyun zevkinizin içine edebilir.)
  • Divine Dragon

Bu bossları da kestikten sonra otomatik olarak Ashina'ya Emma'nın yanına dönüyoruz İsshin'in hastalıktan öldüğünü görüyoruz Emma bize Kuro'nun kaçtığını ve gizli geçitte (oyunun başladığında Genichiro ile savaştığımız yerde) bizi beklediğini söylüyor. Hemen arkasındaki pencereden çıkarak oraya yöneliyoruz.

Sıradaki ve son bosslarımız
  • Seven Ashina Spears - Shume Masaji Oniwa
  • Genichiro Way of Tomoe
  • İsshin the Sword Saint
Bu bosslar da kesildiğinde oyunu ilk kez oynayan çoğu oyuncunun karşılaştığı sona ulaşıyoruz.

2. Sonlar
Kurt, Emma ve İsshin'i yendikten sonra babasının da Genichiro'nun başını getirdiğini görür. Owl çatının köşesine geçerek Ashina'nın yok oluşunu kutlarken Sekiro tarafından kalbine kılıç saplanır ve Sekiro'nun Shura'ya dönüştüğünü görür.

Bu sonun devamında ne oluyor?
Kurt, ölümsüz olduğu için ve onun ölümüne sebep olabilen tek silaha sahip olduğu için öldürülemez ve bütün Ashina'nın yok oluşunda en büyük rolü oynar.

Genichiro oraya biz oraya varana kadar 2. İmmortal Blade ile Kuro'yu yaralıyor.
Kurt, Genichiro ile Genç İsshin'i yendikten sonra Kuro'nun yaralı vücudunun yanına gidiyor, Ejder Gözyaşını serperek İmmortal Blade'i (Ölümsüzlük Kılıcı) kalbine saplayarak ölümsüzlük bağlarını yok ediyor.

Kurt amaçsız bir şekilde heykeltıraşın yerine geçiyor ve her şeyi geride bırakarak Buda heykelleri oymaya başlıyor.

Purification Ending (Arınma) sonunda ne oluyor?
Konu başında opsiyonel dediğim Lady Butterfly'ı öldürdüğümüz arenada Owl (Father) ile karşılaşıyoruz.
Owl (Father)'ı kestikten sonra elde ettiğimiz çiçek ile yaralı Kuro'nun yanına gidiyoruz ve Ejder Gözyaşı'nın yanında bu çiçeği de veriyoruz, daha sonra Sekiro kendini öldürerek Kuro'nun vücununun kendini yenilemesini sağlıyor)

Kurt, kendini öldürdükten sonra Kuro ve Emma'nın Kurt'un mezarının başında dua ettiğini görüyoruz, Kuro dünyayı gezeceğinden bahsediyor.

3. Görüşlerim
Bu oyunun kombatından daha iyi bir oyunun hâlâ çıkmadığını düşünüyorum. Grafikleri yılımıza göre hala güzel ve kaliteli gözüküyor. Yalnızca sürekli birbirini sürekli tekrar eden düşmanlar ve farklı görünümde aynı bossların karşımıza çıkması göz zevkini bozsa da oyuncunun kendinin ne kadar gelişmiş olduğunu görmesi adına hâlâ güzel ve eğlenceli hissettiriyor.
Bu oyunda Sekiro'yu direkt olarak kendimiz ile bağdaştırabiliriz, eğer ki kötüyseniz karaktere herhangi bir laf edemezsiniz çünkü o hamlenin zamanlamasını sizin tutturmanız gerekiyor, iyiyseniz de kazanırsınız. Hata yapmakta bazı bosslar dışında çok fazla cezalandırma yapmıyor.

Bu incelemeyi oyunda +100 saati olan biri olarak yapıyorum.

Oyunun hikayesini de anlatmak isterdim fakat çok basit mantıkta kalıyor. Ölümsüzlüğü çözmek için gerekli metaryalleri toplarken karşımıza çıkanı kesiyoruz kısaca budur, özellikle belirtebileceğim bir kısım olmadığı için bunu bir kategoriye dahil etmek istemedim.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu oyunda mimic gibi yandaşlarınız yok tek tabancasınız. Kesemediğiniz yerde kalırsınız (Cheese yapmazsanız.)güçlenmek için yapabileceğiniz hiçbir şey yok.
Yolunuzu bulmamanız için iğne deliğine koyuyorlar bazı geçitleri.

Bu kısımdan sonrasını bulmak için şakasız 25 dakika gezdim etrafta.

Can sıkıcı olan Boss'a ölmek değil, yanına tekrar tekrar yürümektir.

4 kere klavye ve mouse ile bitirdiğim oyundur..

Oyunun gerçekten en sıkıcı yeri, ne yapman gerektiği hakkında hiçbir talimat vermiyor. Bu çok sinir bozucu bir durum. Ayrıca sürekli toplanıp art arda yeteneklerini spamlamaları da cabası.

Gamepad olmadan oynamak işkence harbiden. O yüzden salmıştım
Hocam önceden gamepad ile oynuyordum dün bir klavye mouse ile bitireyim dedim, oyunu bence gerçekten çok daha kolaylaştırıyor klavye mouse. 20 denemede İsshin'i geçeceğimi düşünürken tekte kestim 1+3 phase birde iyice psikolojik üstünlük kuruyordu.

Hiç gamepad ile denemedim, sol tık atıyorum bitiminde zıplıyorum 4 saniye sonra zıplıyor karakter Gamepad'de oluyor mu bu durum?

Hiç gamepad ile denemedim, sol tık atıyorum bitiminde zıplıyorum 4 saniye sonra zıplıyor karakter Gamepad'de oluyor mu bu durum?
Oluyor. Aynı durum koşarak zıplamada da geçerli sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…