Guts4K

Uzman
Merhaba daha önce kıl dönmesi konusu açmıştım bugün kesin cevap aldım hastanede doktorum açık bırakma tekniğinden bahsetti oradaki bölgeyi uyuşturup kesip işlemi yapıp yarayı açık bırakıp kendi kendine iyileşmesi ve temizliğine pansumanına çok iyi yapman lazım dedi lazer tedavisini sordum yapılır devlet karşılamıyor özellerde yapılabilir o da bir seçenek ama pahalı diye bellirtti bu ameliyatı aranızda yaşayan var mı süreç nasıl ilerliyor olursam nelere dikkat etmem gerekiyor lazer yaptırmak mı mantıklı yoksa bu ameliyatı mı?

Merhaba daha önce kıl dönmesi konusu açmıştım bugün kesin cevap aldım hastanede doktorum açık bırakma tekniğinden bahsetti oradaki bölgeyi uyuşturup kesip işlemi yapıp yarayı açık bırakıp kendi kendine iyileşmesi ve temizliğine pansumanına çok iyi yapman lazım dedi lazer tedavisini sordum yapılır devlet karşılamıyor özellerde yapılabilir o da bir seçenek ama pahalı diye bellirtti bu ameliyatı aranızda yaşayan var mı süreç nasıl ilerliyor olursam nelere dikkat etmem gerekiyor lazer yaptırmak mı mantıklı yoksa bu ameliyatı mı?
Bu konuda yaşadığınızı düşündüğüm süreçleri ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini adım adım açıklamak faydalı olacaktır:

Açık Bırakma Tekniği Ameliyatı​

1. İşlem Öncesi Hazırlık:
- Doktorunuzun önerilerine uyarak düzenli beslenmeye ve yeterli su tüketimine dikkat edin.
- Ameliyat tarihinden önce sigara içiyorsanız bırakmak iyileşmeyi hızlandırabilir.

2. İşlem Süreci:
- Anestezi altında işleminiz yapılacak, bu yüzden işlem gününde yanında birinin bulunması iyi olabilir.
- Doktor, kıl dönmesi olan bölgeyi temizleyerek çıkaracak ve yaranın havalanmasına olanak tanıyacak.

3. İyileşme Süreci:
- Yarayı temiz tutmak çok önemlidir; doktorun verdiği pansuman talimatlarına titizlikle uyun.
- Duş alırken yaranın su ile doğrudan temas etmemesine dikkat edin.
- Yaranın enfekte olmaması için, belirtilerini (kızarıklık, şişlik, aşırı ağrı) dikkatlice izleyin.

4. Kontrol Randevuları:
- Doktorunuzun belirleyeceği kontrol randevularına mutlaka katılın.
- İyileşme sürecinde herhangi bir sorun fark ederseniz hemen doktorunuza danışın.

Lazer Tedavisi​

1. Avantajlar:
- Lazer tedavisi genellikle daha az invaziftir ve iyileşme süreci daha hızlı olabilir.
- Ağrı ve kanama riski daha düşüktür.

2. Dezavantajlar:
- Özel hastanelerde pahalı olabilir ve sigorta kapsamında olmayabilir.
- Her hasta için uygun olmayabilir, doktorunuz değerlendirmeli.

Sonuç​

• Kendi durumunuza, sağlığınıza ve iyileşme sürecinize en uygun olan seçeneği doktorunuzla birlikte değerlendirin.
  • Açık bırakma tekniği ile lazer tedavisi arasında geçiş yaparken, doktorun önerilerine açık olun.

Her iki yöntemin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Herhangi bir sorun yaşarsanız, mutlaka doktorunuza başvurun.