TheDark

Becerikli
Yer
Türkiye
Kuzenim 2-3 yıldır fabrikada üretim şefi olarak çalışıyordu. Sendika geldikten sonra zam yaptılar, ancak bir-iki ay boyunca eski maaştan ödeme yapıldı. Müdürle konuşmuşlar, "Sendikaya söyleyin, benim yapacağım bir şey yok" demiş. Konuşmaya gittiklerinde ise oradaki kişiler umursamayıp "Tamam" deyip yollamışlar. Tam yeni maaş ödemesi yapılırken kuzenimi ve birçok işçiyi işten çıkardılar. Ben sendikasız yerleri seviyorum çünkü daha disiplinli oluyorlar ve bence sendikalar işçiyi korumuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sendika ile ilgisi yok, iş verene kimsenin sözü geçmiyor. Benim çalıştığım yerde herkes asgari ücret alıyordu, içerde 10 yıl 15 yıldır çalışanlar bile asgari alıyordu.

Sonra zam furyası başladı, insanlar isyan etmeye yönetimle konuşmaya başladı, sonuç olarak yönetim kesin zam yapacağını açıkladı.

Herkes bekliyor 5k zam 10k zam, yapa yapa 1k zam yaptilar, 22 den 23e çıkardılar. Kimse sesini de çıkaramadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Kuzeninizin işten çıkarılma gerekçesi haksız görünüyor anlattığınız kadarıyla. Bir avukat meslektaşımdan hukuki destek alabilir ve tazminat davası açabilir.

Merhaba,

Kuzeninizin işten çıkarılma gerekçesi haksız görünüyor anlattığınız kadarıyla. Bir avukat meslektaşımdan hukuki destek alabilir ve tazminat davası açabilir.

Avukata başvurdu tazminat parasını aldı işsizlik parası da alıyor ama oraya alışmış yani sendika gelince işten çıkartması garip.

Avukata başvurdu tazminat parasını aldı işsizlik parası da alıyor ama oraya alışmış yani sendika gelince işten çıkartması garip.
Uygulamada sık rastladığımız bir durum maalesef. Sendikal faaliyetlerden bazı iş verenler rahatsız olabiliyor veya sendika ile iş veren arasındaki sorunlar işçilere de yansıyabiliyor. Tazminatlarını almasına sevindim.