Çarpıtmayin. Diğer herkes 1999 sonrasi Marmara patlayacak derken bu adam bunun o zaman mümkün olmadığını savunuyordu. Şimdilerde adama laf atanlar bu adamın deli olduğunu falan savunuyor. Herif 75'li yaşlarında, omrunu fay hatlari ve taşlarla (deformasyon dereceleriyle, turleriyle) geçirmiş. Adam İstanbul Üniversitesi mezunu, sonrasinda yuksek lisans ve doktorasını da yapiyor. Mevzu eğitimsel bu adam boş değil. Marmara'ya ayağını sokmus mu diyenler, bu adamın yapılan her fay çalışmasını adı gibi okuyup ezberledigini de biliyordur herhalde? Kendi çapında calismalar yurutup, haritalamayi genişletip detaylandirip yazdigini da biliyorlar midir? Bu adam kirilmasi olasi fayların simülasyonlarini yapip bunlari halka anlatmistir. UC bes sene once yeni mezun jeologlarin ortaya cikardigi bazi simülasyonlari bu adam cok uzun surelerdir yapiyordu. Adamın profesyonel oldugu alanların başında yer deformasyonlari geliyor. Sen bugün, Marmara'nın ve Trakya'nın geçmişinde depremlerin nerede kırılıp nerede ne şiddetinde etki yarattigini biliyorsan üşumezsoy'a da teşekkür borçlusun zira bu adam çevredeki butun taş ve zemin deformasyonlarını incelemiş. Kendi kitaplarında yazıp çizdiği fay haritalarını da görür'ün kaynakları dışında faylarin yarattigi yüzey ve kıyı deformasyonlarına da bağlıyor. Simdi, bu adamın adalar fayı ölü demesi yine de segmentin batı'ya doğru olan kısmında deprem olmayacağı anlamina da gelmiyor. Artcilar Dogu'ya kaydi ne de olsa. Bilimde bile fanatikleşmeyin. Yıllarca risk haritaları üzerinden inşaat sektörü işlendi. Saf olmamak gerek. Kişisel algılama dostum sana demiyorum ama burada daha lise okuyan çocukların böyle hayatını depremlere adamış bilim insanlarına ezikçe laflar etmeleri insanın canını sıkıyor. Ben şahsen her dediğine katılmıyorum zira batı'da cift kirilma olma durumları vs. var işte buna göre şiddet artacak ve depremin süresi 45 saniye ve üzerine çıkacak vb. yani zaten kendisi de diyor, şimdiki tatafin hafif sağı ve halihazırda kırılan yerde deprem zaten olabilir ki kendisi de 6.5 civarında bir deprem daha bekliyor.