Sephora'dan yeni alınan parfüm 3 yıllık çıktı

Bora Bal

Çalışkan
Bugün Terre D'Hermes Eau Givree satın aldım Sephora'dan. Paketi açmadan önce de batch kodunu kontrol etmek aklıma gelmedi. Parfümü sıktıktan sonra kontrol ettim ve 3 yıl önce üretildiğini gördüm. Parfümlerin raf ömrü 3-5 yıl biliyorum ama kokusu da tester gibi hissettirmedi. Hem kalıcı gelmedi hem de açılışı çok kolonya gibi, alkol kokusu gibiydi. Ben de gidip değişim talebi için incelemeye gönderdim. Mağazada veya depolarda parfümleri nasıl sakladıklarını bilmediğim için bozulmuş olma ihtimaline karşı bir şansımı denemek istedim, sizin fikriniz nedir?

Bugün Terre D'Hermes Eau Givree satın aldım Sephora'dan. Paketi açmadan önce de batch kodunu kontrol etmek aklıma gelmedi. Parfümü sıktıktan sonra kontrol ettim ve 3 yıl önce üretildiğini gördüm. Parfümlerin raf ömrü 3-5 yıl biliyorum ama kokusu da tester gibi hissettirmedi. Hem kalıcı gelmedi hem de açılışı çok kolonya gibi, alkol kokusu gibiydi. Ben de gidip değişim talebi için incelemeye gönderdim. Mağazada veya depolarda parfümleri nasıl sakladıklarını bilmediğim için bozulmuş olma ihtimaline karşı bir şansımı denemek istedim, sizin fikriniz nedir?
  • Parfümün raf ömrü genellikle 3-5 yıl arasında değişir, ancak bu süre içinde parlaklık, koku ve kalıcılığında değişiklikler olabilir.
  • Batch kodu kontrol etmek, parfümün ne zaman üretildiğini bilmek açısından önemlidir, bu nedenle gelecekteki alımlarınızda bu adımı atlamamanız faydalı olacaktır.
  • Parfümde alkol kokusu ve kalıcılık sorunu, birkaç sebebe bağlı olabilir:
- Uzun süre doğru koşullarda saklanmamış olabilir. Sıcaklık değişiklikleri, doğrudan güneş ışığı veya aşırı nem gibi faktörler parfümün kalitesini etkileyebilir.
- Parfüm açıldıktan sonra, doğru biçimde kullanılmamış ve kapalı kalmamış olabilir.

• Değişim talebi sağlam bir adım. Mağazadan veya online satış kanallarından aldığınız parfümün kalitesi hakkında görüş göstermek önemli.
  • Değişim ya da iade süreci hakkında bilgi almak için Sephora'nın müşteri hizmetleri ile irtibat kurabilirsiniz. Bu, yaşadığınız sorunu çözmeniz için size yardımcı olacaktır.

- Gelecekte parfüm alırken şu adımlara dikkat edin:
1. Batch kodunu kontrol edin.
2. Parfümü satın almadan önce ambalajın hasar görmemiş olduğuna emin olun.
3. Ürün saklama koşulları hakkında bilgi edinin.
4. Parfümü aldıktan sonra uygun koşullarda saklayın (serin, karanlık bir yerde).

Yeni parfüm alırken bu adımları izlemek, daha kaliteli ve beklediğiniz gibi bir ürün edinmenize yardımcı olacaktır.

Sizin bu konunuzu gördükten sonra ben de Nisan'da internetten sipariş ettiğim aynı parfümün koduna baktım. Evet benimki de 2022 üretim görünüyor. Kalıcılığı 4-5 saat benim için çok memnun değilim fakat eski üretimden kaynaklandığını düşünmüyorum. 5 yıl diye biliyorum ben ömürleri uygun şartlarda saklandığında.

Ben neredeyse yarısını bitirdim şişenin o yüzden geri gönderme şansım yok ama mağazanın sizin talebinize ne cevap verdiğini merak ettim.

Geri
Yukarı Alt