Saçmalık. Toplum şartlarına göre insanlar zaten gerekli yasalara sahipler. Bunlar 5 dakikada 3-5 insanın kendi kafasına göre yazdığı şeyler değil. (Genel anlamda konuşuyorum.) Şeriat gibi bir saçmalığa ihtiyaç da yok, anlamı da yok, mantığı da yok.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Şeriat iyi değil.
Sana iftira attıklarını düşünsene hırsızlık yaptın diyorlar yapmadın ama parmağın kesiliyor ömür boyu parmağın yok mesela sıkıntı babuş.
- Makaleler
- 3
@1449, adaleti bizzat Allah'ın sağladığı gün bu yazdığın saçmalıkları ben de savunurum. Haberlerde taciz, tecavüz, istismar iftirası atılan ve kariyerleri biten/aylarca hapis yatan insanları az görmedik. Yeterli bir örnek olur herhalde.
Ülkede adalet yok diyoruz, diyorsunuz sonra da onu keselim, bunun oturma organına kazık sokalım, şunu çarmıha gerelim... Şaka bıçağı mısınız siz? Böyle yasalar çıksa suçludan çok suçsuzun başı yanmaz mı bu yozlaşmış siyasette?
Modern ceza kanunu düzgün uygulansa yeter, merak etme.
Ülkede adalet yok diyoruz, diyorsunuz sonra da onu keselim, bunun oturma organına kazık sokalım, şunu çarmıha gerelim... Şaka bıçağı mısınız siz? Böyle yasalar çıksa suçludan çok suçsuzun başı yanmaz mı bu yozlaşmış siyasette?
Yanlış bilgi - "Kadının beyanı esastır" sadece cinsel suçlarda delil yetersizliğinde kullanılır.
Kadının beyanı esastır diye bir madde eklenirse tacize de iftira atılır, tecavüze de iftira atılır, istismara da iftira atılır.@1449, adaleti bizzat Allah'ın sağladığı gün bu yazdığın saçmalıkları ben de savunurum. Haberlerde taciz, tecavüz, istismar iftirası atılan ve kariyerleri biten/aylarca hapis yatan insanları az görmedik. Yeterli bir örnek olur herhalde.
Neden bir suç işlediğinde aynı şeyi ona yapmadan sadece hapis cezası veriyoruz? Hapisteyken rahat duruyor bir şey yapan eden yok. Kanunlar Allah’a emanet. Ceza kanununun tek bir mantıklı tarafı yok. Eski kafalı diyecek olsanız bile şeriatçı diyecek olsanız bile konu şeriattan bağımsız, kısasa kısas kanun her zaman daha iyi olacaktır ki caydırıcı bir cezası olsun. İlk başta Narin’i öldürene aynısı yapılsaydı, Sıla Bebek’i öldüreni kazığa oturtsaydık daha fazla cinsel istismar haberi duymazdık.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşar Portakal
Başarılı
Tartışmaya gerek yok ki mevcut düzeni şeriat olan ülkelere bakmak yeterli.
yumulundostlar
Çalışkan
Korkuyorum.
- Makaleler
- 1
Çağ dışı kalmış, saçma sapan yönetim şekli.
Hintkiye adlı ülkede kanunlar önemsiz diye barbarlık iyi bir seçenek olmuyor. Şeriat'ın kısasa kısas ceza sisteminin ne kadar uygulanabilir olacağı bile meçhul, mantıklı olup olmama konusunda konuşmaya gerek bile yok zaten.Kanunlar Allah’a emanet. Ceza kanununun tek bir mantıklı tarafı yok. Eski kafalı diyecek olsanız bile şeriatçı diyecek olsanız bile konu şeriattan bağımsız, kısasa kısas kanun her zaman daha iyi olacaktır ki caydırıcı bir cezası olsun.
Hadi uygulamaya koydun diyelim, halkın nasıl tepki vereceği bile belli değil. En pis olayların döndüğü köylerde bile durum ne kadar kötü olursa olsun milletin nasıl birbirini kolladığını görüyoruz her olayda. Ceza hukukunun en iyi şekilde işlediği ülkelerde bile tecavüz/taciz vakaları gırla dolu, sosyal çürüme konusunda fark atan Türk milletinin ister kolunu kes ister öldür vakalarda düzelme olacağını düşünmüyorum.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-