Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3 yaşındaki kız çocuğunu c!nsel ist*smar edip ardından vahşice öldüren bir adama hapis cezası verilmesini doğru kabul eden sözde tüm medeniyetçilere karşı şeriatı destekliyorum. Şeriat olmasa bile bu Avrupai (!) kanunları kullanmaktansa laik yönetim ancak kısasa kısas olan kanunları tercih ederim. İstismar mı etti kazığa oturtacaksın, malını mı çaldı ellerini keseceksin, birini mi öldürdü kafasına sıkacaksın, dolandırdı mı donuna kadar alacaksın.
Ne sanıyorsun ki, şeriat gelse adalet mi gelecek? Bu yüzyılda bu dediğin uygulanamaz. İran'da ahlak polisleri, başörtüsü takmıyor diye kadını döve döve öldürdü. Hani o polislerin cezasını kim verdi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, sorumuz gördüğünüz gibi basit. Tartışalım.
Bu durum oldukça saçma. Şeriat yetkilerini şu anki birine versek, insanları döverek ya da öldürerek cezalandırır. 'Şunu yaptı, bu eskiden tırnağını yemiş' gibi bahanelerle yargılar. Zaten cemaatler kontrolden çıkmış durumda. Bir de bu kişileri papa gibi konumlandırırsak, işler iyice sıkıntıya girer hocam.

@Hasan Merkit, benim dinsize veya inanana değil kendisine ve hayatta yapacağı şeylere karşı bileğinin gücüne tamamen güvenebilen insanlara karşı saygım sonsuzdur çünkü bu devirde sözünün eri olupta icraate gelince tırt olduklarını gördüğüm insanlar çok oldu, bu tür insanlara günümüzde rast gelmek mucizeye şahit olmakla eşdeğerdir ve çok nadirdir.

3 yaşındaki kız çocuğunu c!nsel ist*smar edip ardından vahşice öldüren bir adama hapis cezası verilmesini doğru kabul eden sözde tüm medeniyetçilere karşı şeriatı destekliyorum. Şeriat olmasa bile bu Avrupai (!) kanunları kullanmaktansa laik yönetim ancak kısasa kısas olan kanunları tercih ederim. İstismar mı etti kazığa oturtacaksın, malını mı çaldı ellerini keseceksin, birini mi öldürdü kafasına sıkacaksın, dolandırdı mı donuna kadar alacaksın.
O işler öyle olmuyor, eğer bir insan birini öldürürse illa onun da ölmesi gerekmiyor, belki tedavi edilemeyen psikolojik hastalığı var? Psikolojik hastalığı var diye serbest kalsın demiyorum ama çözüm onu idam etmek değil, mesela bak en gelişmiş ülkelerin hapis sistemlerine insanları iyileştirme programı yaptıkları için hapis şartları daha iyi, ama suçtan suça değişir mesela adamın biri küçük bir kız çocuğunu t*cavüz ederse bunun hastalık ile ilgisi yok direk idam edilmeli.

Berbat bir şey. Cahil, gerici, barbar bir toplum yetiştirmenin ise en güzel yolu. Ülke yönetimi ve siyaset, dinden tamamen bağımsız olmalı. Aksi takdirde dinin ne kadar tehlikeli bir boyuta vardığını benim anlatmama gerek yok zaten siz biliyorsunuz.
Şeriatta sadece müslümanlar İslam ile yargılanacak anarşidir şeriat.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.