- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
Yeni nesil insanların daha iyi yasa yazacağına ve üstüne daha iyi bir işlem birimi kullanımı yapabileceğine inanıyorum. Şeriat, 16.-17. yüzyıldan sonra bitti.
Lara Croft
Uzman
Allah müslüman olmayanlara dinde zorlama yoktur der ama şeriatta namaz kılmamanın cezası taşlamak, hapis yada idamdır.
Ee sen müslüman olmayanlara dinde zorlama yoktur diyorsun ama şeriat kanunların da namaz kılmayanı taşlatıyorsun yada idam ettiriyorsun.
Hadi "Şeriat müslüman olmayanlara uygulanmaz" diyin bakalım. Arkadaşım, sana hiç kimse yalan söylemeyecek mi sanıyorsun? İnsan namaz kılmamak, baş örtmemek için sana müslüman değilim yalanını söyleyecek. Sen bunu nasıl kanıtlayacaksın?
Bakın, şu yazdıklarım ile birlikte tamamen zırva bir şey olduğunu anlayabilirsiniz. Allah bile dinde zorlama yoktur diyerek laikliği savunuyor. Ha çok isteyen varsa afganistana gidip deneyimlerini paylaşabilir.
Ee sen müslüman olmayanlara dinde zorlama yoktur diyorsun ama şeriat kanunların da namaz kılmayanı taşlatıyorsun yada idam ettiriyorsun.
Hadi "Şeriat müslüman olmayanlara uygulanmaz" diyin bakalım. Arkadaşım, sana hiç kimse yalan söylemeyecek mi sanıyorsun? İnsan namaz kılmamak, baş örtmemek için sana müslüman değilim yalanını söyleyecek. Sen bunu nasıl kanıtlayacaksın?
Bakın, şu yazdıklarım ile birlikte tamamen zırva bir şey olduğunu anlayabilirsiniz. Allah bile dinde zorlama yoktur diyerek laikliği savunuyor. Ha çok isteyen varsa afganistana gidip deneyimlerini paylaşabilir.
Son düzenleme:
Deniz744
Başarılı
Şeriatta sadece Müslüman'lar İslam ile yargılanacak anarşidir şeriat.
Aynen, adamları vurup vurup haç kolye de taktın mı bitti o zaman.
Şeriatı destekleyen/isteyen afganistana gidebilir.
Türkiye'de şeriat isteyenlerin %90'ı şeriat geldikten sonra başka ülkeye göçüp orada da şeriat isteyecektir. Emin olun.
SF26
Üstün
Güncel dünya şartlarında uygulanabilirliği 0 olan, ülkemizde uygulanmaya kalksa nüfusun %70'inin ortadan kaldırılacağı yönetim biçimidir.
Mantıklı düşünen, güncel dünya şartlarının gerekliliklerini kısmen de olsa algılayabilen herkes şeriatın 21. yüzyıldaki en absürt düşünce olduğunu anlayabilir.
Mantıklı düşünen, güncel dünya şartlarının gerekliliklerini kısmen de olsa algılayabilen herkes şeriatın 21. yüzyıldaki en absürt düşünce olduğunu anlayabilir.
Son düzenleyen: Moderatör:
Lara Croft
Uzman
E kardeşim benim yazdığımı okusana. İnsan sana başını örtmemek, namaz kılmamak için ben müslüman değilim yalanını söylerse ne yapacaksın? Nasıl kanıtlayacaksın müslüman olduğunu?Şeriatta sadece müslümanlar İslam ile yargılanacak anarşidir şeriat.
Şeriatçıyım çünkü müslamanım.
Müslümanım deyipte şeraitçıyım demememek çok büyük bir çelişki oluyor çünkü Allah'a karşı çıkmış oluyor nasıl mı?
-Allahım ben sana ve senin dinine inanıyorum ama sen bizim yönetim işimize karışma.
Bu bildiğiniz Allah'la işbirliği gibi oluyor ve bir şahıs müslümanım bunu deyip nasıl şeriatı savunmuyor anlamıyorum.
Bu ülkeye şeriatın gelemeyeceğini, gelsede düzgün yönetilemeyeceği aşikar. Önemli olan kendi safını belli etmektir, gelip gelmemesi mühim değil.
Müslümanım deyipte şeraitçıyım demememek çok büyük bir çelişki oluyor çünkü Allah'a karşı çıkmış oluyor nasıl mı?
-Allahım ben sana ve senin dinine inanıyorum ama sen bizim yönetim işimize karışma.
Bu bildiğiniz Allah'la işbirliği gibi oluyor ve bir şahıs müslümanım bunu deyip nasıl şeriatı savunmuyor anlamıyorum.
Bu ülkeye şeriatın gelemeyeceğini, gelsede düzgün yönetilemeyeceği aşikar. Önemli olan kendi safını belli etmektir, gelip gelmemesi mühim değil.
Son düzenleyen: Moderatör:
dedpew
Çalışkan
Şeriatçıyım çünkü müslamanım.
Müslüman'ım deyipte şeraitçıyım demememek çok büyük bir çelişki oluyor çünkü Allah'a karşı çıkmış oluyor nasıl mı?
-Allah'ım ben sana ve senin dinine inanıyorum ama sen bizim yönetim işimize karışma.
Bu bildiğiniz Allah'la iş birliği gibi oluyor ve bir şahıs Müslüman'ın bunu deyipte nasıl şeriatı savunmuyor anlamıyorum.
Bu ülkeye şeriatın gelemeyeceğini, gelsede düzgün yönetilemeyeceği aşikar. Önemli olan kendi safını belli etmektir gelip gelmemesi mühim değil.
Şeriatın ne olduğunu bilmediğinden Allah diyorsa doğrudur demek ne kadar doğru bakara 256 da Allah dinde zorlama yoktur der ama şeriatta dinden çıkmanın cezası ölümdür, kadın ve erkeğin haklarının eşit olmaması mı doğru olan, ilahi yasa değişmez ise neden "gerçek şeriat" denen bir zırva var ve mezhepler farklı şekilde ele alıyor, neden şeriatta kölelik var, Müslüman olanlar ile olmayanlar eşit değil daha yazacak çok şey var ama sence bunlar mantıklı mı?
KS
KS
Ranton Kouga
Ziyaretçi
Şahsi fikirlerimi belirteyim.
Bu konuya bayağı bir şey yazıldı. Kendi düşüncem, bence ihtiyacımız yok.
Bazı videolardan izlediğim kadarıyla bayağı sıkıntılı bir şey. Bence kendi sistemimizi iyileştirmek en iyisi gibi duruyor.
Eğer ki bir gün ülkeye şeriat gelirse emin olun ilk ben kaçarım. (şaka)
Bu konuya bayağı bir şey yazıldı. Kendi düşüncem, bence ihtiyacımız yok.
Bazı videolardan izlediğim kadarıyla bayağı sıkıntılı bir şey. Bence kendi sistemimizi iyileştirmek en iyisi gibi duruyor.
Eğer ki bir gün ülkeye şeriat gelirse emin olun ilk ben kaçarım. (şaka)
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.