2. El bir Mi 13 gördüm. Cihaz bana temiz gözüktü. Alınır mı ve nelere dikkat etmem lazım? Neleri kontrol etmem lazım?
Detaylar
Kim cevapladı?Alınır hemde kaçırılmaz.2. El bir Mi 13 gördüm. Cihaz bana temiz gözüktü. Alınır mı ve nelere dikkat etmem lazım? Neleri kontrol etmem lazım?
- Makaleler
- 6
2. el bir mi 13 gördüm. Cihaz bana temiz gözüktü. Alınır mı? Ve nelere dikkat etmem lazım? Neleri kontrol etmem lazım?
İyi fiyat. Ama güncellik istersen Xiaomi 14t veya 14t Pro'da bakabilirsin. Dikkat etmen gerekenler server kayıt/direnç kayıt mı bakın. Bütün her şeyi çalışıyor mu, kamera parmak izi vs.
- Makaleler
- 6
Yurt dışı cihazların alınması taraftarı değilim, tavsiye etmiyorum.
Yarı fiyatına kayıt yapmadan kullanılan bir telefonu niye almayalım. Dikkat edildiği sürece çok mantıklı bir şey.
Yarı fiyatına kayıt yapmadan kullanılan bir telefonu niye almayalım. Dikkat edildiği sürece çok mantıklı bir şey.
Garanti yok, cihaza herhangi bir şey olsa muhatap olunabilecek kimse yok. Ayrıca bu bir nevi vergi kaçırma gibi bir durum oluyor.
Tüketici elektroniğinden alınan yüksek verginin farkındayım. Ama bu demek değildir ki üç kuruş vergi ödemeden yurt dışı cihaza yönel, üstüne üstlük hayattaki tek vasıfları Doğu Anadolu sınırlarının açıklarını aramak olan ve şu yurt dışı cihaz işini yapan insanların ekmeğine yağ sürülmemeli...
Tabii resmi kayıt yapanlara sözüm yok, tabii o da çok mantıksız bir fiyata sunulduğundan TR'deki resmi fiyatından daha pahalıya mâl olmuş oluyor.
- Makaleler
- 6
Garanti yok, cihaza herhangi bir şey olsa muhatap olunabilecek kimse yok. Ayrıca bu bir nevi vergi kaçırma gibi bir durum oluyor.
Evet garantisi yok ama bunu kimse tamir edemez değil. Vergi kaçırmasıda artık hiç umurumda değil bu kadar fazla vergi koymasalardı kimse bu yollara girmezdi.
Ama bu demek değildir ki üç kuruş vergi ödemeden yurt dışı cihaza yönel, üstüne üstlük hayattaki tek vasıfları doğu Anadolu sınırlarının açıklarını aramak olan ve şu yurt dışı cihaz işini yapan insanların ekmeğine yağ sürülmemeli...
Ben belki saçma sapan TRT payı ödemek istemiyorum. Artık bu zamanda devlete 1 kuruş vergi bile ödemek istemiyorum. Yurt dışı cihaz satışı yapan insanlar konusuna katılıyorum ama başka satan olmuyor. Yurt dışına gitmek dışında.
Hem ayrıca adam Xiaomi 13 yerine A36 mı alsın?
Evet garantisi yok ama bunu kimse tamir edemez değil.
Tamir edecek olan kim, elindeki yedek parçaları AliExpress'ten tedarik eden ve ne olduğu belli olmayan mahalle telefoncusu mu?
Vergi kaçırmasıda artık hiç umurumda değil bu kadar fazla vergi koymasalardı kimse bu yollara girmezdi.
Bu aslında ülkedeki enflasyon ile ilgili bir durum. Enflasyon düşük olsaydı muhtemelen bu ödenen ek vergi gözünüze batmayacaktı. Ancak bu durum umurunuzda olmalı, zira hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Ayrıca siz bu telefonu aldığınızda zaten cihazın alındığı ülkeye vergisini ödemiş oluyorsunuz. Yani zarar gören sizin ülkeniz oluyor. Normalde bu kadar açıklama yersiz gibi görünebilir ancak şu an ülkede kayıtsız - yurt dışı cihaz kullanımı %20 dolaylarında, insanlar artık bilinçlenmeli...
Ben belki saçma sapan TRT payı ödemek istemiyorum. Artık bu zamanda devlete 1 kuruş vergi bile ödemek istemiyorum.
Bu çok hatalı bir bakış açısı... TRT kısmına yorum yapamam, belki gereklidir veya değildir bunu araştırmak lazım. İkinci cümleniz için bende size şunu sorayım, peki bu ülke sizi barındırmak - hizmet vermek - korumak zorunda mı? Verilen vergiler hizmetten tutun da askeri donanıma kadar her şeye harcanıyor. Öyle hem cebimden para çıkmasın hem de istediğim hizmeti alayım zihniyeti falan aşırı hatalı, lütfen bu konudaki tutumunuzu yeniden gözden geçirin.
Yurt dışı cihaz satışı yapan insanlar konusuna katılıyorum ama başka satan olmuyor. Yurt dışına gitmek dışında.
Almamak daha mantıklı bana göre. Hem aslında bu hukuken yasak bir eylem ancak takip de bir yere kadar olduğundan önüne geçilemiyor.
Biraz daha bütçe arttırımı ile A56 ile Honor 400 arasından bir seçim yapabilir. Bazı spesifik farklar dışında günlük kullanım açısından bir kayıp hissetmek mümkün değil.
Son olarak öfkeniz yönetime karşı belli ki ama şunu da unutmamak lazım; yönetimler gelip geçer, yegane olan halktır - devlettir.
- Makaleler
- 6
Tamir edecek olan kim, elindeki yedek parçaları AliExpress'ten tedarik eden ve ne olduğu belli olmayan mahalle telefoncusu mu?
Mahalle telefoncusu değil tabii. FPPRO gibi yetkili servisler. Sadece iPhone tamir etmiyor öyle yerler.
Bu çok hatalı bir bakış açısı... TRT kısmına yorum yapamam, belki gereklidir veya değildir bunu araştırmak lazım. İkinci cümleniz için bende size şunu sorayım, peki bu ülke sizi barındırmak - hizmet vermek - korumak zorunda mı? Verilen vergiler hizmetten tutun da askeri donanıma kadar her şeye harcanıyor. Öyle hem cebimden para çıkmasın hem de istediğim hizmeti alayım zihniyeti falan aşırı hatalı, lütfen bu konudaki tutumunuzu yeniden gözden geçirin.
Hizmet mi alıyormuşuz
Almamak daha mantıklı bana göre. Hem aslında bu hukuken yasak bir eylem ancak takip de bir yere kadar olduğundan önüne geçilemiyor.
Kimi alır almaz. Takip etmiyorlar umurlarında bile değil.
Biraz daha bütçe arttırımı ile A56 ile Honor 400 arasından bir seçim yapabilir. Bazı spesifik farklar dışında günlük kullanım açısından bir kayıp hissetmek mümkün değil.
Son olarak öfkeniz yönetime karşı belli ki ama şunu da unutmamak lazım; yönetimler gelip geçer, yegane olan halktır - devlettir.
Xiaomi 13, A56 veya Honor 400'den çok çok daha iyi.
Evet öfkem yönetime ama bu cennet denilen ülkeye sahip çıkamıyorsak halkta ölmüştür.
Yazınız için teşekkürler. Elinize sağlık
Mahalle telefoncusu değil tabii. FPPRO gibi yetkili servisler. Sadece iPhone tamir etmiyor öyle yerler.
Hatırlıyorum o servisi. Ancak en azından garanti olduğunda donanımsal sorunlar minimal ücretlerle halledilebiliyor. Oysaki bahsettiğiniz servis hem parça ücretini hem de işçilik ücretini talep edecek ki bu rakam da kabarık olacaktır diye düşünüyorum. Hem böyle bir senaryoyla karşılaşılsa cihaz tamirat masrafı dahil olarak TR fiyatına yaklaşabilir, girilen riskin de bi' anlamı kalmaz. Nede olsa teknoloji şans işi
Hizmet mi alıyormuşuzzaten vatandaşlardan çok ağır vergiler alınıyor. Telefonlardaki vergiyi azaltsalar bir şey olmamalı normalde. Ama bunların tek geçim kaynağı vergiler.
Örnek vermek gerekirse sağlık sistemimiz AB ülkelerine kıyasla daha başarılı. Ayrıca oradaki gibi ek ücret de talep edilmiyor. Yani farkında olmadan hizmet alıyoruz aslında
Kimi alır almaz. Takip etmiyorlar umurlarında bile değil.
Bu işi yapanlar rüşvet falan verebiliyor, sistem manipüle edilmiş oluyor bundan dolayı. Eğer bir şikayet platformu varsa ben şikayet edebilirim, hatta adreslerini de veririm sorun değil
Xiaomi 13, A56 veya Honor 400'den çok çok daha iyi.
Daha iyi zaten orada sorun yok ama günlük kullanım senaryosunda pek fark hissedileceğini sanmıyorum. Mesela Exynos 1580 günlük kullanımda sıkıntı çıkarmayacak derecede başarılı bir SoC, SD888'i aşan bir performansa sahip.
Evet öfkem yönetime ama bu cennet denilen ülkeye sahip çıkamıyorsak halkta ölmüştür.
Bu durumu bizim gibi farkındalık sahibi vatandaşlar değiştirebilir. Yeter ki her geçen gün sayımızı arttıralım, sonumuz İran gibi ülkelere benzemesin.
Ne demek, rica ederim. Amacım farkındalık oluşturmak