Bütçe
25 bin
Dimensity serisi çıktığından beri geliştiriciler MediaTek'e de önem veriyor. Qualcomm daha optimize evet ama nesil farkı olan işlemci almaya değecek kadar optimizasyon yok.
Nesil farkı tartışılır tercihen Dimensity tercih edilebilir gerçekçi olmak gerek. Evet Dimensity kağıt üstünde çok cezbedici ama Snapdragon'un hem adı hem tarihi var. Daha Exynos 2400'de bile bazı oyunlarda sorunlar var işlemci bazlı.

Nesil farkı tartışılır tercihen dimensity tercih edilebilir gerçekçi olmak gerek. Evet dimensity kağıt üstünde çok cezbedici ama Snapdragon'un hem adı hem tarihi var. Daha Exynos 2400'de bile bazı oyunlarda sorunlar var işlemci bazlı.

Exynos 2400 ile 9400'ü veya farklı MediaTek işlemciyi karşılaştırmak elma ile armut gibi. Exynos alışılmıştan farklı çekirdek dizilimleri kullanıyor ve Samsung dökümü. Oyunlarda MediaTek'e verilen destek güncel olarak zaten sorunsuz. 15t Pro kullanımımda oyun anlamında da üretkenlik anlamında da hiçbir sorun yaşamadım. Kağıt üstünde de pratikte de 9400+ 8 gen 3'ten daha iyi. Hatta 9400+ oyunlarda 8 Elite'e yakın bazen de geçiyor. 9400+ varken asla 8 gen 3 kullanılmamalı, özellikle Xiaomi 14 Pro gibi bir cihazda.

Exynos 2400 ile 9400'ü veya farklı MediaTek işlemciyi karşılaştırmak elma ile armut gibi. Exynos alışılmıştan farklı çekirdek dizilimleri kullanıyor ve Samsung dökümü. Oyunlarda MediaTek'e verilen destek güncel olarak zaten sorunsuz. 15t Pro kullanımımda oyun anlamında da üretkenlik anlamında da hiçbir sorun yaşamadım. Kağıt üstünde de pratikte de 9400+ 8 gen 3'ten daha iyi. Hatta 9400+ oyunlarda 8 Elite'e yakın bazen de geçiyor. 9400+ varken asla 8 gen 3 kullanılmamalı, özellikle Xiaomi 14 Pro gibi bir cihazda.
Samsung dökümü olması fark etmiyor ki en çok kullanılan işlemciler arasında sonuçta 2400. Sorun geliştiricilerin optimize etmesiyle alakalı. Kaldı ki Snapdragon'un Emülasyon desteği ve Adreno GPU farkı var. MediaTek güncel işlemcilerinde All Big Core mimarisini kullandığı için de uzun süreli yük altında Snapdragon'a göre daha hızlı şekilde throttling yiyor.

İş sadece çekirdek dizilimi değil ki. GPU sürücü desteği ve ISP yani görüntü işleme kalitesinde de Snapdragon hala çok daha olgun bir marka.

Bu arada ben karşılaşmayı en güncel işlemcileri baz alarak yaptım. Nesil farkında bana göre de yeni nesil tercih edilmeli o ayrı.

15T Pro alman daha mantıklı fiyat olarak yakınlar YD modellerinde. Tasarım olarak da çok daha ilgi çekici 15t Pro. Yonga, batarya ve zoom noktasında 15t Pro daha iyi.