Mahalle telefoncusu değil tabii. FPPRO gibi yetkili servisler. Sadece iPhone tamir etmiyor öyle yerler.
Hatırlıyorum o servisi. Ancak en azından garanti olduğunda donanımsal sorunlar minimal ücretlerle halledilebiliyor. Oysaki bahsettiğiniz servis hem parça ücretini hem de işçilik ücretini talep edecek ki bu rakam da kabarık olacaktır diye düşünüyorum. Hem böyle bir senaryoyla karşılaşılsa cihaz tamirat masrafı dahil olarak TR fiyatına yaklaşabilir, girilen riskin de bi' anlamı kalmaz. Nede olsa teknoloji şans işi
.
Hizmet mi alıyormuşuz
zaten vatandaşlardan çok ağır vergiler alınıyor. Telefonlardaki vergiyi azaltsalar bir şey olmamalı normalde. Ama bunların tek geçim kaynağı vergiler.
Örnek vermek gerekirse sağlık sistemimiz AB ülkelerine kıyasla daha başarılı. Ayrıca oradaki gibi ek ücret de talep edilmiyor. Yani farkında olmadan hizmet alıyoruz aslında
. Telefondaki vergi de muhtemelen bu yurt dışı muhabbetinden caydırmak için alınmış bir önlem ama yurt içi vergilerden bahsediyorsanız orada da iş yine enflasyona çıkıyor
. Ayrıca her ülkenin gelir kaynağı vergiler zaten, diğer ülkeler nasıl bakiye elde ediyor sanıyorsunuz
?
Kimi alır almaz. Takip etmiyorlar umurlarında bile değil.
Bu işi yapanlar rüşvet falan verebiliyor, sistem manipüle edilmiş oluyor bundan dolayı. Eğer bir şikayet platformu varsa ben şikayet edebilirim, hatta adreslerini de veririm sorun değil
.
Xiaomi 13, A56 veya Honor 400'den çok çok daha iyi.
Daha iyi zaten orada sorun yok ama günlük kullanım senaryosunda pek fark hissedileceğini sanmıyorum. Mesela Exynos 1580 günlük kullanımda sıkıntı çıkarmayacak derecede başarılı bir SoC, SD888'i aşan bir performansa sahip.
Evet öfkem yönetime ama bu cennet denilen ülkeye sahip çıkamıyorsak halkta ölmüştür.
Bu durumu bizim gibi farkındalık sahibi vatandaşlar değiştirebilir. Yeter ki her geçen gün sayımızı arttıralım, sonumuz İran gibi ülkelere benzemesin.
Yazınız için teşekkürler. Elinize sağlık
Ne demek, rica ederim. Amacım farkındalık oluşturmak
...