muslumfidel

Uzman
Yer
Çanakkale
Cihazım HP Victus 16, Ryzen 7 7840HS, RTX4060 16 GB RAM, 1 TB SSD (SSD sağlığı 97).hall sensörü sorunu yüzünden 1 ay bekledim. Kutuyu sardığım koruyucu köpük olmadan gönderdiler direkt çıplak bir şekilde. Onu geçtim değişen anakart sonrası gövdede bir sıkıntı yok fakat sürdükleri rezalet ötesi termal macun yüzünden 750 TL macun değişimine harcadım. Macun değişimi sonrası oyun testlerimi de yapmaya çalışıyorum. Cyberpunk RTX kapalı her şey ultrada 90-100 arası FPS alırken 63 derece CPU ortalama, 67 derece GPU ortalaması fena değil diye biliyorum diğer oyunlar da ısıları buna benzer ve FPS oyuna göre değişen değerler. Fakat arkada Steam çalışırken olsun, sadece Opera çalışırken olsun Opera illaki donuyor, video oynuyor space tuşu ile durdurabiliyorum fakat like atamıyorum yorumlara tıklayamıyorum sayfa yenilemem gerekiyor. Sanki eski laptop kullanıyormuşum gibi yavaş, sadece Opera da değil az önce whattsap aramasını açamadım donduğu için WhatsApp. Temiz Windows 11 kurdum ve güncellemeri de yapıyorum bu arada. NVIDIA App ile sürücü yükledim vs. hiç hızlı hissettirmiyor Windows 11 ile mi alakalı, hala etkinleştirmedim diye mi kendisi yavaşlıyor? Boşta çalıştığı ısıda da sorun yok ayrıca. Tekrar temiz kurulum yapmam imkansıza yakın çok yavaş internetim. Ne yapabilirim önerileriniz neler? Bu sorun donanımsal mı? Teşekkürler.

Hall sensör sorunu yüzünden devre dışı bırakıldıysa işlemci kafayı yiyor Üzgünüm ama o cihazı o şekilde kullanacaksın yada cihazı değiştireceksin.