• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Servisin değişim kararı çıkarttığı ürün tekrar satıcıya gönderilir mi?

seeraddar

Yetkin
Trendyol üzerinden Habit marka 1700 TL'ye model bir klavye satın almıştım. Ancak şu an klavye çalışmıyor. Hem dizüstü bilgisayarımda hem de masaüstü bilgisayarımda denedim, sonuç değişmedi. Kabloyu takıp çıkardığımda çok kısa süreliğine (1-2 saniye) ışık yanıyor ama hemen sonra tamamen tepki vermemeye başlıyor. Bilgisayar açıldığında bile çalışmıyor, hiçbir şekilde tepki alamıyorum.

Trendyol bana ürünün servise gönderilmesi gerektiğini ve kararın servis tarafından verileceğini söyledi. Peki, eğer servis değişim ya da iade kararı verirse, ben bu sefer de tekrar Trendyol'a mı göndermek zorunda kalacağım? Bu sürecin nasıl işleyeceğini net olarak öğrenmek istiyorum.

Servise gönderdikten sonra değişim kararı gelirse ürün zaten hali hazırda serviste olacağı için yeni ürün tarafına kargolanır diye düşünüyorum. Bozuk ürünü sana geri vermezler.

Ayrıca ürün Trendyol'a değil, satıcı kimse ona ulaşır. Trendyol satışta sadece aracıdır.

Canlı desteğe yazabilirsin. Bence geri sana gelmez.

Servise gönderiyorsun servis'de sana birkaç gün içinde ürün ile birlikte rapor gönderiyor değişim ya da iade için. Sonra satın aldığın yere rapor ile, iade ya da değişime gönderiyorsun satıcı ise sana gereken işlemi yapıyor.

İyi de ürün zaten kendi servisine gitmiyor mu? Neden bozuk ürünü geri gönderiyorlar ki kullanıcıya?

Bende telefon iade etmek istediğimde Trendyol benden servis raporu alamamı ve geri kendilerine göndermemi istemişlerdi.
Anladım.

O zaman bilgi yanlışım varsa özür dilerim. Diğer arkadaşların deneyimleri var belli ki.

Bende telefon iade etmek istediğimde Trendyol benden servis raporu alamamı ve geri kendilerine göndermemi istemişlerdi.

Benim SteelSeries farem vardı, dediğim gibi bu işlem yapıldı 2 kere yaşandı bu olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…