Klipsch ürünleri için bu videoyu izleyebilirsiniz.

Yani direkt şu fark diyemeyiz, gidip deneyip hoşunuza gideni almanı gerekmekte.

austin 1x1,5" 10w hoparlöre sahip, nashville 2x2x25" 10w hoparlörlere sahip. Doğal olarak nashville daha iyi.

Hi-res sertifikası da bulunuyor. Diğer ürünlere bu kadar para vermenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.
Hi-res sertifikası bomboş, şayet bir anlamı olsaydı ciddi hi-fi ürünlerinin üzerinde bu sertifika bulunurdu. Bu kadar para vermek tartışılabilek bir konu, müziği sadece dinlemek istiyorsan attığın tipte bir ürün alabilirsin. Ama müziğin içerisindeki her bir tınıyı deneyimlemek istiyorsan bu tip ürünlere yöneliyorsun.

Zaten bahsettiğimiz ürünler genel dinleyicilerdense bir tık üstünde bulunan dinleyicilere hitap eden cihazlar.

Son düzenleme:

Austin 1x1, 5" 10W hoparlöre sahip, nashville 2x2X25" 10W hoparlörlere sahip. Doğal olarak nashville daha iyi.

Hi-Res sertifikası bomboş, şayet bir anlamı olsaydı ciddi Hi-Fi ürünlerinin üzerinde bu sertifika bulunurdu. Bu kadar para vermek tartışılabilek bir konu, müziği sadece dinlemek istiyorsan attığın tipte bir ürün alabilirsin. Ama müziğin içerisindeki her bir tınıyı deneyimlemek istiyorsan bu tip ürünlere yöneliyorsun.

Zaten bahsettiğimiz ürünler genel dinleyicilerdense bir tık üstünde bulunan dinleyicilere hitap eden cihazlar.

Açıkçası, Logitech Z200 ve Homepod'un sesinden memnun kalan konu sahibi için Hi-Fi ürün almak anlamsız kalabilir. Muhtemelen bahsettiğim hoparlör ile bu hoparlörleri yan yana koyup dinlese aradaki farkı fark edemeyecektir. Yine de konu sahibinin bu tarz daha çok üst seviye dinleyicilere hitap eden ürünlere ilgisi varsa tercih edebilir pişman olmayacaktır.

Açıkçası, Logitech Z200 ve Homepod'un sesinden memnun kalan konu sahibi için Hi-Fi ürün almak anlamsız kalabilir. Muhtemelen bahsettiğim hoparlör ile bu hoparlörleri yan yana koyup dinlese aradaki farkı fark edemeyecektir. Yine de konu sahibinin bu tarz daha çok üst seviye dinleyicilere hitap eden ürünlere ilgisi varsa tercih edebilir pişman olmayacaktır.
Aşağıdaki videoyu 17.31'den 21.36'ya kadar izleyin. Ben de daha iyisini duyana kadar en iyisinin kendiminki olduğunu düşünerekten Logitech'ten kaliteli müzik dinlediğimi düşünüyordum. Var olduğunu bilmediğim ürünler olduğunu fark edince bu konuyu açıp danışmak istedim.

Videoda Apple HomePod ile Kef Q150 karşılaştırılıyor. Belirttiğim yerde de aynı müzikler bir birinden bir de öbüründen dinleniyor ve benim gibi kendi hoparlörüyle mutlu olduğunu düşünen Onur Akbaş büyük bir şaşkınlık yaşıyor.

Demek istediğim şu ki 15.000 TL'ye kadar kaliteli ses veren, taşınabilir, bluetooth ile iPhone'uma bağlayabileceğim bir hoparlör istiyorum. Marka model önerilerinize açığım.

austin 1x1,5" 10w hoparlöre sahip, nashville 2x2x25" 10w hoparlörlere sahip. Doğal olarak nashville daha iyi.

Konsepti, bakış açısını gayet iyi anladım. Video için teşekkür ederim. Evimizde sabit cihazlarımızla; bilgisayar, televizyon vb. kullanacaksak R-40PM gibi bu işin, dinlediğimiz müziklerin, duyacağımız seslerin hakkını verecek ürünler önerilirken yalnızca evin her odasında hatta dışarıda kullanmak üzere, taşınabilir ürünler için bluetooth hoparlörler öneriliyor ve yalnızca taşımaya ihtiyacınız varsa bunlara yönelin, onun haricinde R-40PM gibi hoparlörleri göz önünde bulundurun deniyor. Ben de evin her odasında özellikle mutfak ve balkonda kullanacağımdan ötürü Klipsh Detroit aklıma yattı. 30.000 TL vermeye istekli ve hazır mıyım bunu düşünüp değerlendireceğim. Detroit almazsam Nashville alırım. Belki bir gün bilgisayarda kullanmak üzere de R-40PM gibi bir şey alabilirim. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Şunu söylemek istiyorum Detroit güzel ancak pahalı. Ben olsam nashville alırım şu anda 13000₺ gibi bir paraya satılıyor. Sizin için 30K'lık bir bütçe gereksiz fazla nashville yeterli kaliteyi size sunacaktır. Gerçekten müzik dinlemek istiyorsanız bu tip cihazlar tercih etmek en iyisi olacaktır.

Homepod şu manada güzel sen odanın neresine koyarsan koy her yerde sana aynı sesi sunabilecek bir cihaz.

Aşağıdaki linkten yaşadığınız şehirde bulunan mağazası var mı diye kontrol edin eğer varsa gidip bu aletleri deneyip karar verin.

Videodaki kef Q150 zaten kaliteli sesin Hi-Fi hoparlörlerin başlangıcı diyebileceğimiz pasif hoparlörlerdir, videoda yanlışım yoksa fosi Audio V3 amfi ile besliyordu bu cihazları. R-40Pm'de gerçekten çok temiz kaliteli ve stabil bir ses verebilen cihaz. Bassları ve midleri o kadar temiz, tweeter kısmının horn diyebileceğimiz yapıda olmasından sebep o kadar yumuşak ve temiz bir dağılım sunuyor ki gerçekten başarılı bir cihaz.

Gerçi Klipsh'in neredeyse tüm cihazlardı çok temiz çalabilen cihazlar oluyor.

Açıkçası üstünü dinleyene kadar alttakiyle zevk alınabiliyor. Kalitesi bir ses almak için bu tip ürünler gerekli. Günümü kurtarsın, rapimi popumu dinleyeyim dediğin vakit senin önerdiğin tipte cihazlar fazlasıyla iş görüyor.

Bahsedilen ürünler üst seiye dinleyiciler için değil, nitelikli ses duymak isteyenler için giriş seviye cihazlar. Mesela bang & olufsen beolab8 deneyimlemiştim ve gerçekten BT hoparlörlere karşı bakış açımı değiştirdi. Normalde ben kablosuz olan şeyleri sevmem, büyük ölçüde kalite düşüşü, detaylarda azalma vb. problemlerle gelir ancak bu arkadaş gerçekten çok başarılıydı.