Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Burada cevabı var:
www.technopat.net
Büyük vs küçük fan yaprağı
Aşağıda görmüş olduğunuz fan tasarımları çok farklı tasarımlar. Birinde yaprak sayısı çok az ve büyük iken 2. fan tasarımda fan yaprakları çok küçük fakat çok fazla fan yaprağı var. Hangi tasarım daha iyi soğutur? Neden aralarında böyle bir fark var?
Bir fan'ın kanat sayısı artıkça sistemi soğutma kapasitesi artar, desibel seviyesi düşer.Merhabalar, yaprak sayısı fazla fanlar mı daha gürültülü çalışır yoksa yaprak sayısı az olan fanlar mı?
- Makaleler
- 43
Burada cevabı var:
www.technopat.net
Aşağıda görmüş olduğunuz fan tasarımları çok farklı tasarımlar. Birinde yaprak sayısı çok az ve büyük iken 2. fan tasarımda fan yaprakları çok küçük fakat çok fazla fan yaprağı var. Hangi tasarım daha iyi soğutur? Neden aralarında böyle bir fark var?
Hocam burda büyük ve küçük fan olarak adlandırma yapılmış ben yaprak sayısından bahsetmiştim.Burada cevabı var:
Aşağıda görmüş olduğunuz fan tasarımları çok farklı tasarımlar. Birinde yaprak sayısı çok az ve büyük iken 2. fan tasarımda fan yaprakları çok küçük fakat çok fazla fan yaprağı var. Hangi tasarım daha iyi soğutur? Neden aralarında böyle bir fark var?www.technopat.net
Kanat sayısı arttıkça basınç artacağı için rüzgar sesi artmaz mı hocam?Bir fan'ın kanat sayısı artıkça sistemi soğutma kapasitesi artar, desibel seviyesi düşer.
- Makaleler
- 43
Hocam burada büyük ve küçük fan olarak adlandırma yapılmış ben yaprak sayısından bahsetmiştim.
Şöyle düşünebilirsiniz:
Bir fanda büyük yapraklar varsa daha az yaprak olur, küçük yaprak varsa daha fazla yaprak olur.
Güç kaynağı fanı alacağım. 2 pinli olmalı. Tavsiyeniz varsa alabilirim.Öyle yaprak sayısına bakarak falan sabaha kadar da baksan bir şey bilemezsin. Sessiz fan istiyorsan Noctua, BeQuiet fanlar önerebilirim.