Kimden yanasınız? Sizce kim haklı?

• Severus Snape

Oy: 11 84,6%
  • James Potter

Oy: 2 15,4%

• Oy verenlerin toplamı
    13

Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Serinin film ve kitap versiyonları arasında ciddi farklar olduğunu fark ettim. Bu yüzden merakımı bir ankete dönüştürmek istedim.

Snape mi James mi? Neden?

Yorumlarda mutlaka düşüncenizi yazın; kısa da olsa gerekçenizi duymak istiyorum.

Serinin üçüncü filmini yeni bitirdim ama itiraf edeyim: Daha önce izlemiş olmama rağmen neredeyse hiçbir şey hatırlamıyorum. O kadar ki, iki ana karakter arasında tam olarak ne yaşandı, onu bile çıkaramıyorum.

Bu yüzden spoiler kesinlikle sorun değil. Aksine, yazacaklarınız benim için bir hatırlatma olacak.

Konuya girecekler için de baştan uyarı olsun diye sürprizbozan etiketi ekliyorum.

Söz sizde. 🎬📚

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık konuşmam gerekirse ben Snape diyorum. Yani en azından kitaplar üzerinde yorum yaparsak direkt Snape diyebilirim.

Nedendir bilmiyorum fakat filmde James'in pekte olduğu gibi yansıtılmadığını düşünüyorum. Bu kötü mü? Değil. Sonuçta filmlerde Snape’i çok daha trajik, ağırbaşlı, melankolik şekilde yansıtmayı tercih etmişler ve Alan Rickman üstadımız resmen rolü taşımış götürmüş. James ise daha az zalim, daha “yaramaz çocuk” gibi resmediliyor.

James gençliğinde hatalıydı, fakat değişti. Snape ise haklıydı, fakat asla affetmedi ve melankolisi karakterin kendisine işledi.

Ama genel karakterler olarak konuşursak Severus Snape daha ilgi çekici bir karakter.

Koskoca Melez Prens ile kıytırık sütoğlan Harry'nin inek babasını kıyaslıyoruz. Yazıktır günahtır.

Snape aşık falan değildi takıntılıydı psikopattı. James ise kendini değiştirecek kadar özveriliydi. Snape sadece geçmişte yaptığı şeyleri sırf Lily için telafi etmeye çalıştı. Onun çocuğu ve eşi umurunda değildi.

Snape aşık falan değildi takıntılıydı psikopattı. James ise kendini değiştirecek kadar özveriliydi. Snape sadece geçmişte yaptığı şeyleri sırf Lily için telafi etmeye çalıştı. Onun çocuğu ve eşi umurunda değildi.
Peki aralarında ne oldu da Snape ve Lily ayrıldı? Ayrılığın James ile alakası var mı?

Peki aralarında ne oldu da Snape ve lily ayrıldı? Ayrılığın james ile alakası var mı?

Var hocam; James, Severus’a zorbalık yaparken (5. kitapta geçiyor) Lily, Severus’a yardım ediyor. Buna rağmen Severus, “Benim bulanıkların yardımına ihtiyacım yok,” diyor. Bunun üzerine Lily “Peki,” deyip gidiyor. Sonrasında ise James ile arası düzeliyor, ancak Severus’u affetmiyor.

Son düzenleme: