Pop'tan nefret ederim.
Rock iyidir.
Phonk'tan nefret ederim.
Metal dinlemedim ve dinlemem de ancak saygin sekilde o isi yapanlar ve onu dinleyen saygin insanlar var. Azinlik kisim disinda cok kotu bir kitlesi ve sarkilari var. Duzgun is cikaranlara saygi duyarim ancak sevdigim bir muzik turu degil.
Anadolu muziklerine laf soylemem soyletmem zaten.
Klasik iyidir. Candir.
Sozsuz Jazz iyidir. Sozlu Jazz normal.
Rap hakkinda yorum yapmama gerek yok beni bilen bilir. Kayra dinlememis, Sansar dinlememis, Norm dinlememis, Sago dinlememis, Ceza dinlememis adamlar gelip Cakala Uziye gore yorum yapiyor. Bilmiyorlar ki o adamlar rap degil popun degisik renklisini yapiyorlar. Saydigim isimleri cogaltabilirim. Bunlar aklima ilk gelen isimler sadece.

İnsanların kendilerini sanki normalde iyilik meleği ya da ahlak timsali sanması çok komik adamların ağızlarından çıkan küfüre takılıyorlar. Adam gecekonduda karın tokluğuna zar zor yaşamış ne istiyorsunuz çiçek böcek herkes sarılsın öpüşsün mü desin. Argümanlarınızda çok komik 10 yıldır aynı metni kopyala yapıştır yapıyorsunuz yeni nesil rapcilerin hareketleri yüzünden bütün Türkçe Rap'i ergen müziği ilan ediyorsunuz. Ne bileyim gidin bir Sagopa Kajmer 24, bir pesimistin göz yaşları, kötü insanları tanıma senesi, iskeletler diyarında bir et parçası, baytar, muamma dinleyin.

Adamlar 20 metre kare evde karinlari ac sekilde rap yapiyorlardi. Kimisi kirasini odeyemeyip dinleyicisinden para istiyordu. Konser vermelerine ve tv programalrina cikmalarina izin verilmiyordu. Ceza'yi cikarip destek veriyorlardi sadece ancak o da kimsenin elinden tutmadi. Geriye kalanlar dugun salonlarinda kendi takipcileri ile rap yaptilar yillarca. Rap kulturu 90'li yillarden beri var. Bu adamlar 2018 yilinda gercekten para kazanmaya basladi. 25 yil boyunca surunduler. Sonra da millet gelip fakir edebiyati yapiyor diyor. Bir sey bildikleri yok ki. Herkesi popcu saniyorlar. Respect.

Tarzım değil deseniz sorun yok bu arada herkes her müzik türünü sevemez sevmemelide bence herkesin bir zevki olmalı ama tarzım değil demekle sırf sevmediğiniz için 10 yıldır aynı metni kopyala yapıştır yapmak biraz komik oluyor.

Tarzim degil demek yerine 30 yildir rap yapip ac yatip kalkan adamlara iftira atmayi tercih etmisler. 90,da rap ortaya ciktigindan beri nefret var bu ulkede rape karsi. Yazik.

Rapçilerin anlamadığı şu. Örneğin pop dinleyen kişi Taylor Swift'i dinleyip pop'a laf atmayın gidin X Y Z dinleyin demez ya da metal dinleyen adam ya Metallica'ya bakıp Metal'e laf atmayın gidin şunu bunu dinleyin demezler, rock'çu bunu demez hiphop dinleyen adam eazy-e'yi, dr. Dre'yi yok saymaz. Kısaca hiçbir müzik dinleyeni genresinin en popüler adamlarını denklem dışı bırakmaz ama sadece Türkçe rap kitleyicileri kendi genrelerinin en popüler şarkıcılarının ve şarkılarının hepsini yoksayıp gidin şarkıları 100K-200k dinlemiş adamları dinleyin asıl rap bunlar ama ülkede hala müzik turnesi düzenleyecek miktarda dinleyici kitlesi olan, şarkıları milyonlarca dinlenen rapçilere gerçek rapçi değil deme özgüveninde bulunuyor.

Öncelikle bir şeyi sevmemem demek, o şeye saygı duymadığım anlamına gelmiyor. Sevgi ayrı, saygı ayrı.

Ben de Rap'le büyümüş bir insanım. Eminem'a, 50 Cent'e, Sagopa'ya, Ceza'ya ve nicelerine saygım çok. Severdim Rap türünü lakin son zamanlarda çıkan şarkılar hiç içimi açmadı ve türü öylece bıraktım. Amerikan Rap'i eh işte dedirtirken günümüzün Türkçe Rap kültürü bana göre çok dandik.

Ve evet, eğer yeni nesil gerçekten eski kültürlere saygı duysaydı Türkçe Rap camiası, buralara kadar gelmezdi. Sadece yeni nesile hitap eden, anahtar kelimelerin çoğunun para, araba, silah gibi şeyler olduğu bir kültür gram ilgimi çekmiyor. Seveni var tabii. Pop da zaten benlik bir tür değildi. Ben de Metal'e kaydım ve şu anki durumum belli. Sırf biri Metal sevmiyor diye o kişiye beğenme atacak da değilim, herkes her şeyi sevecek değil.

Son düzenleme:
Rapçilerin anlamadığı şu. Örneğin pop dinleyen kişi Taylor Swift'i dinleyip pop'a laf atmayın gidin X Y Z dinleyin demez ya da metal dinleyen adam ya Metallica'ya bakıp Metal'e laf atmayın gidin şunu bunu dinleyin demezler, rock'çu bunu demez hiphop dinleyen adam eazy-e'yi, dr. Dre'yi yok saymaz. Kısaca hiçbir müzik dinleyeni genresinin en popüler adamlarını denklem dışı bırakmaz ama sadece Türkçe rap kitleyicileri kendi genrelerinin en popüler şarkıcılarının ve şarkılarının hepsini yoksayıp gidin şarkıları 100K-200k dinlemiş adamları dinleyin asıl rap bunlar ama ülkede hala müzik turnesi düzenleyecek miktarda dinleyici kitlesi olan, şarkıları milyonlarca dinlenen rapçilere gerçek rapçi değil deme özgüveninde bulunuyor.

Cakal dinle rap sanmaya devam et. Saydigim adamlarin hangi biri 100 bin dinlenmis? Ayrica git Amerika'ya bak. Orada da gercek rap kavrami var. Dr.Dre Tanri olarak gorulurken bu rap degil denen milyonlarca dinlenen insanlar var.

Sorunu nsu, sen milyonlarca dinlenen ama rap yapmayan insanlara rap gozuyle bakip kotuleme yapiyorsun. Biz o rap degil deyince de yoo rap diyorsun. Tamamdir.

Rammstein ve Linkin Park hangi türe giriyor, onları çok severim, onlar da metal mi hiç bilmiyorum ama boğazı yırtılana kadar bağıran bir vokale sahip olan tüm metal müziklerden nefret ediyorum. İnsanlık ayıbı resmen.
Rammstein endüstriyel metal, LP ise metalcore.