Ben bilgisayarıma format attım, formattan sonra sfc /scannow komutunu kullansam herhangi bir sorun olur mu? Bir de bu komut gerçekten bozuk sistem dosyalarını onarıyor mu? Yoksa sistem dosyalarını onarmak için özel başka bir komut var mı?
Sistem dosyalarını tarıyor, bozuk dosyaları tespit ediyor ve orijinal kopyalarıyla değiştiriyor.
Format attıktan sonra bu komutu kullanmanızda bir sakınca yok; ancak format işlemi zaten sistem dosyalarını ilk haline getirdiği için genellikle bir işe yaramaz.
Formattan sonra kullanmanıza gerek yok. sfc /scannow komudu bilgisayarınızdaki korunması gereken sistem dosyalarını tarar ve bozuklarını "%WinDir%\System32\dllcache" dizinindeki sıkıştırılmış bir klasörün içindeki kopyasıyla değiştirir.
Ben bilgisayarıma format attım, formattan sonra sfc /scannow komutunu kullansam herhangi bir sorun olur mu? Bir de bu komut gerçekten bozuk sistem dosyalarını onarıyor mu? Yoksa sistem dosyalarını onarmak için özel başka bir komut var mı?
Bazen tek başına cmd prompt üzerinde sfc /scannow komutu yeterli olmayabiliyor, özellikle sistem dosyalarınız güncel değilse. Bu durumda DISM source onarımı yapılması etkili olur. Yeniden bir Windows kopyası indirerek, bunu kendinizdeki mevcut Windows dosyaları ile kıyaslayarak eksik dosyaların onarımı sağlanabilir.