İfakat

Başarılı
Ben bilgisayarıma format attım, formattan sonra sfc /scannow komutunu kullansam herhangi bir sorun olur mu? Bir de bu komut gerçekten bozuk sistem dosyalarını onarıyor mu? Yoksa sistem dosyalarını onarmak için özel başka bir komut var mı?

Formattan sonra kullanmanıza gerek yok. sfc /scannow komudu bilgisayarınızdaki korunması gereken sistem dosyalarını tarar ve bozuklarını "%WinDir%\System32\dllcache" dizinindeki sıkıştırılmış bir klasörün içindeki kopyasıyla değiştirir.

Ben bilgisayarıma format attım, formattan sonra sfc /scannow komutunu kullansam herhangi bir sorun olur mu? Bir de bu komut gerçekten bozuk sistem dosyalarını onarıyor mu? Yoksa sistem dosyalarını onarmak için özel başka bir komut var mı?

SFC komutu tabii ki varsa bozuk olan sistem dosyalarını onarıyor ve orijinali ile değişiyor. Gerekmedikçe kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Bazen tek başına cmd prompt üzerinde sfc /scannow komutu yeterli olmayabiliyor, özellikle sistem dosyalarınız güncel değilse. Bu durumda DISM source onarımı yapılması etkili olur. Yeniden bir Windows kopyası indirerek, bunu kendinizdeki mevcut Windows dosyaları ile kıyaslayarak eksik dosyaların onarımı sağlanabilir.