Herkese merhaba arkadaşlar. Kardeşime Pulse 9070 XT aldım ancak fark ettim ki kart 58-60 derece iken bellek sıcaklığı 88-94 derece civarlarında çalışıyor. Başka kartlara baktım, 80'lerde çalışanı da var, aynı bunun gibi hatta 96'larda çalışanlar da var. Bu durum karta uzun kullanımlarda bir zarar verir mi?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hayır zarar vermez, bellek sıcaklığın normal.Bu durum karta uzun kullanımlarda bir zarar verir mi?
Hayır zarar vermez, bellek sıcaklığın normal.Bu durum karta uzun kullanımlarda bir zarar verir mi?
@Kibar055, MOSFET'ler yanabilir. Değişim iade şansınız varsa yapın.
Değişim ya da iade şansım yok. Ama araştırmalarıma göre zaten FurMark testleri gördüm Gigabyte modelde 96 derecede çalışıyor bu serilerde sanırım genel olarak yüksek zaten arkadaşların attığı çrneklere görede yüksek.
Öyleyse sıkıntı yok. Hani dedim belki normal değerlerin üstündedir diye.Değişim ya da iade şansım yok. Ama araştırmalarıma göre zaten FurMark testleri gördüm Gigabyte modelde 96 derecede çalışıyor bu serilerde sanırım genel olarak yüksek zaten arkadaşların attığı çrneklere görede yüksek.
HayaletSürücü
Uzman
XFX Swift 9070XT kullanıyorum. Kingdom Come: Deliverance II de 2K tüm ayarlar Ultra olacak şekilde uzun saatler oynamama rağmen en fazla bellek sıcaklığı 96 derece oluyor.