Görev Yöneticisi'ne baktığınızda "Shell Infrastructure Host" adında bir uygulama çok yüksek bellek kullanımı ile karşınıza çıkmış ve bunu virüs sanmış olabilirsiniz. Bu virüs falan değil, Windows'un beceriksizliği. Bu sıkıntıyı sürekli yaşadığım için çözümünü de biliyorum ve Windows herhangi bir çözüm sunmadığı için manuel olarak çözümünü kendim yapıyorum. Eğer bir klasörde aşırı fazla fotoğraf varsa ve sürekli olarak bu fotoğraflarda düzenleme, kopyalama vs. işlemi yapıyorsanız bu uygulama arka planda birikiyor ve sistemi yavaşlatıyor. Fotoğraflar uygulamasını kapatsanız, klasörleri kapatsanız bile bu uygulama bu şekilde kalmaya devam ediyor.
Bunu kapatmak için sağ tıklayıp "ayrıntılara git" seçeneğine tıklıyoruz. Ayrıntılara gittiğimizde "sihost.exe" adında bir uygulama bizi karşılıyor.
sihost.exe'ye sağ tıklayıp "görevi sonlandır" seçeneğine tıklıyoruz. Bunu yapınca kısa süreliğine görev çubuğu kendini yenileyecek, klasörler kapanacak. Panik yapmayın, 2-3 saniyede düzeliyor.
Bunu yapınca artık Görev Yöneticisi'nde bu uygulamanın sıfırlandığını göreceğiz. Tekrar fotoğrafları düzenleme işine geri dönüp, yine klasörler arası geçişin yavaşladığını hissettiğinizde aynı işlemi tekrar uygulayınız.
Bunu kapatmak için sağ tıklayıp "ayrıntılara git" seçeneğine tıklıyoruz. Ayrıntılara gittiğimizde "sihost.exe" adında bir uygulama bizi karşılıyor.
sihost.exe'ye sağ tıklayıp "görevi sonlandır" seçeneğine tıklıyoruz. Bunu yapınca kısa süreliğine görev çubuğu kendini yenileyecek, klasörler kapanacak. Panik yapmayın, 2-3 saniyede düzeliyor.
Bunu yapınca artık Görev Yöneticisi'nde bu uygulamanın sıfırlandığını göreceğiz. Tekrar fotoğrafları düzenleme işine geri dönüp, yine klasörler arası geçişin yavaşladığını hissettiğinizde aynı işlemi tekrar uygulayınız.