Shizuku'yu Canta uygulamasını kullanabilmek için çalıştırmak istiyorum. Canta uygulaması ile de Xiaomi Get Apps uygulamasını sileceğim. Ancak Root olmadan da çalışabilen Shizuku'yu doğru bir şekilde çalıştıramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
USB Hata Ayıklama (Güvenlik ayarları) olanı da açmalısınız.@Emre.py, Kablosuz hata ayıklama aktifken USB hata ayıklamasını da aktif etmeyi deneyin.
Shizuku'yu bilgisayar aracılığıyla çalıştıramıyorsan telefonun wi-fi ağına bağlı olması gerekiyor. Ondan sonra uygulama seni yönlendiriyor. Geliştirici seçeneklerinden kablosuz hata ayıklama modunu açıp Shizuku'yu cihazına bağlaman gerekiyor.
Bilgisayarın yoksa buradaki adımları uygulaman yeterli olur. Sonra Shizuku gerektiren uygulamayı kullanabilirsin.
Bilgisayarın yoksa buradaki adımları uygulaman yeterli olur. Sonra Shizuku gerektiren uygulamayı kullanabilirsin.
Black Plague
Uzman
Shizuku'yu canta uygulamasını kullanabilmek için çalıştırmak istiyorum. Canta uygulaması ile de Xiaomi get apps uygulamasını sileceğim. Ancak root olmadan da çalışabilen Shizuku'yu doğru bir şekilde çalıştıramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yusuf İpek'in moderatörlerinden biri bir rehber hazırlamıştı bakabilirsiniz: https://btt.community/t/shizuku-nasil-kullanilir/852
The Shorekeeper
Üstün
GitHub - Universal-Debloater-Alliance/universal-android-debloater-next-generation: Cross-platform GUI written in Rust using ADB to debloat non-rooted Android devices. Improve your privacy, the security and battery life of your device.
Cross-platform GUI written in Rust using ADB to debloat non-rooted Android devices. Improve your privacy, the security and battery life of your device. - Universal-Debloater-Alliance/universal-andr...
Telefonu USB ile bilgisayara bağlayıp USB Hata Ayıklaması seçeneğini açarak attığım linkteki uygulamayla kolaylıkla kaldırabilirsiniz. Dosyayı indirip Android SDK Platform Tools'un içinden çıkan
adb.exe dosyasının bulunduğu dizine kopyalayıp çalıştırın.Package Name Viewer - Google Play'de Uygulamalar
Bu uygulama cihazınızda tüm uygulamalar ismi ve başlatıcısı sınıfı paket göstermektedir.
Uygulama paket adlarına bu uygulamayla bakabilirsiniz.
Emre.py
Üstün
Shizuku'yu bağladım fakat çalıştıramadım. Root izin hatası aldım.Shizuku'yu bilgisayar aracılığıyla çalıştıramıyorsan telefonun wi-fi ağına bağlı olması gerekiyor. Ondan sonra uygulama seni yönlendiriyor. Geliştirici seçeneklerinden kablosuz hata ayıklama modunu açıp Shizuku'yu cihazına bağlaman gerekiyor.
CMD üzerinden nasıl çalıştıracağım? Tekrar anlatır mısınız?![]()
GitHub - Universal-Debloater-Alliance/universal-android-debloater-next-generation: Cross-platform GUI written in Rust using ADB to debloat non-rooted Android devices. Improve your privacy, the security and battery life of your device.
Cross-platform GUI written in Rust using ADB to debloat non-rooted Android devices. Improve your privacy, the security and battery life of your device. - Universal-Debloater-Alliance/universal-andr...github.com
Telefonu USB ile bilgisayara bağlayıp USB Hata Ayıklaması seçeneğini açarak attığım linkteki uygulamayla kolaylıkla kaldırabilirsiniz. Dosyayı indirip Android SDK Platform Tools'un içinden çıkanadb.exedosyasının bulunduğu dizine kopyalayıp çalıştırın.
![]()
Package Name Viewer - Google Play'de Uygulamalar
Bu uygulama cihazınızda tüm uygulamalar ismi ve başlatıcısı sınıfı paket göstermektedir.play.google.com
Uygulama paket adlarına bu uygulamayla bakabilirsiniz.
- Makaleler
- 20
Bahsettiğiniz şeye özel rehber konusu açılmış. Zaten kendim de aynı yöntemi kullanıyorum.
Merhaba! Bu rehberde size, kaldırılması mümkün olmayan sponsorlu veya sistem uygulamalarını nasıl kolayca silebileceğinizi adım adım anlatacağım!
Bozuk cihazlardan, ölü SD kartlardan, termonükleer savaştan veya alarm uygulaması başarısız olduğu için işten atılmanızdan ben sorumlu değilim.
Bu değişiklikleri yapmayı siz seçiyorsunuz ve cihazınızı bozduğum için beni suçlarsanız size gülerim.
Canta, Shizuku ile root gerektirmeden...
Bozuk cihazlardan, ölü SD kartlardan, termonükleer savaştan veya alarm uygulaması başarısız olduğu için işten atılmanızdan ben sorumlu değilim.
Bu değişiklikleri yapmayı siz seçiyorsunuz ve cihazınızı bozduğum için beni suçlarsanız size gülerim.
Gerekli Uygulamalar:
Shizuku, root veya ADB gerektiren uygulamaları yönetmenize yardımcı olan açık kaynaklı bir uygulamadır.Canta, Shizuku ile root gerektirmeden...
Emre.py
Üstün
Sorun videoda ki gibi. Bağlantı sağlandı ama çalıştıramıyorum.Bahsettiğiniz şeye özel rehber konusu açılmış. Zaten kendim de aynı yöntemi kullanıyorum.
Merhaba! Bu rehberde size, kaldırılması mümkün olmayan sponsorlu veya sistem uygulamalarını nasıl kolayca silebileceğinizi adım adım anlatacağım!
Gerekli Uygulamalar:
Shizuku, root veya ADB gerektiren uygulamaları yönetmenize yardımcı olan açık kaynaklı bir uygulamadır.
Canta, Shizuku ile root gerektirmeden...
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 20
@Emre.py, Bahsettiğiniz yöntemde özellikle rootlu cihazlar için olan kısmı kullanıyorsunuz, bu sebep ile olmuyor. Shizuku'yu bu GitHub linkinden indirip bir önceki mesajımda paylaştığım rehber konusuna bakarak tekrar baştan deneyin bir de.
Emre.py
Üstün
Haa, Root ve Un-Root versiyonlarının APK'ları farklı mıydı?@Emre.py, Bahsettiğiniz yöntemde özellikle rootlu cihazlar için olan kısmı kullanıyorsunuz, bu sebep ile olmuyor. Shizuku'yu bu GitHub linkinden indirip bir önceki mesajımda paylaştığım rehber konusuna bakarak tekrar baştan deneyin bir de.
- Makaleler
- 20
Aslında değil, sizin uygulamanızda doğrudan rootlu kısım gözüküyor diye bu GitHub sürümünü denemenizi istedim.Haa, Root ve Un-Root versiyonlarının APK'ları farklı mıydı?