Tam adını vermeyeyim BF tarzı bir adı olan bir forum vardı zaten oraya bakarsanız çoğu sızıntının Türkiye sitelerinden çıktığını görebilirsiniz gerçi 3-4 ay önce FBI siteyi kapattığından bu sızıntılar kaldırıldı :D.

Hayır aslında panellerle bağlantım yok derken karşıdaki şahsa ulaşmak maksadıyla söylüyorum. E-Devlet verileri zaten her yerde dolaşıyor. Benim demek istediğim, Panel ile karşıdaki kişiyi bulursuna bir cevaptı aslında.

Bunları önlemenin ya da düzeltmenin yolları yok mu?
Maalesef, SS7'yi engellemenin kesin bir çözümü yok. Bi ihtimal halen hesaplara erişiminiz var ise iki aşamalı doğrulamayı mail gönderilecek şekilde değiştirebilirsiniz.

Zamanında bu lavuklar bir kez bana da yazmıştı ama bilmiyorlardı ki bana Türkiye numarası ile mesaj attılar. Yani istesem bende panelden bana yapacaklarını onlara yapabilirdim. Neyse ki sorun çözüldü de ne panele bulaştım, ne de benimle uğraştılar.

Maalesef, SS7'yi engellemenin kesin bir çözümü yok. Bi ihtimal halen hesaplara erişiminiz var ise iki aşamalı doğrulamayı mail gönderilecek şekilde değiştirebilirsiniz.

Zamanında bu lavuklar bir kez bana da yazmıştı ama bilmiyorlardı ki bana Türkiye numarası ile mesaj attılar. Yani istesem bende panelden bana yapacaklarını onlara yapabilirdim. Neyse ki sorun çözüldü de ne panele bulaştım, ne de benimle uğraştılar.
Sosyal medya vb. hesaplarının hepsini kendi telefon numarama bağlı farklı bir mail adresi ile değiştirdim. Cihazlardan da çıkış yaptım. Mevcut mail adresine hâlâ erişiyorlarsa ve e-posta değişim maillerini görüp iptal edebilirler düşüncesiyle de gelen mailleri hızlıca kullanıp sildim. Bu kadarı ne kadar işe yarar emin değilim yine de.

Sosyal medya vb. hesaplarının hepsini kendi telefon numarama bağlı farklı bir mail adresi ile değiştirdim. Cihazlardan da çıkış yaptım. Mevcut mail adresine hâlâ erişiyorlarsa ve e-posta değişim maillerini görüp iptal edebilirler düşüncesiyle de gelen mailleri hızlıca kullanıp sildim. Bu kadarı ne kadar işe yarar emin değilim yine de.
Hocam tam anlayamadım.

İki Adımlı Doğrulama yönlendirmesini telefon numarası yerine mail adresine yönlendirilmesi önerisinde bulunmuştunuz. Ona istinaden söyledim. Hâlâ mevcut Google hesabına erişimlerinin olduğunu düşünerekten Instagram, Facebook, Twitter, E-Devlet gibi hesaplardaki mevcut mail adreslerini, kendi telefon numaram ile oluşturduğum farklı bir mail adresiyle değiştirdim.

İki Adımlı Doğrulama yönlendirmesini telefon numarası yerine mail adresine yönlendirilmesi önerisinde bulunmuştunuz. Ona istinaden söyledim. Hâlâ mevcut Google hesabına erişimlerinin olduğunu düşünerekten Instagram, Facebook, Twitter, E-Devlet gibi hesaplardaki mevcut mail adreslerini, kendi telefon numaram ile oluşturduğum farklı bir mail adresiyle değiştirdim.
İyi yapmışsınız hocam. Asıl e-posta'ya halen erişiminiz var ise şifresini değiştirip kapatmayı deneyin. Mümkünse de umursamaz bir tavır sergileyin ki güç almasınlar.

İyi yapmışsınız hocam. Asıl e-posta'ya halen erişiminiz var ise şifresini değiştirip kapatmayı deneyin. Mümkünse de umursamaz bir tavır sergileyin ki güç almasınlar.
Hocam aslında mevcut e-postaya zaten başından beri erişimimiz var. Ancak buna rağmen oradaki kayıtlı şifreler kullanılmıştı. Kaç kez değişiklik yapıp cihazlardan çıktım ancak asıl sorun şu ki mevcut oturumlar kısmında hiçbir zaman farklı bir cihaz görülmedi. Beni de şüpheye düşüren şey, aslında bilgisayara ya da telefona uzaktan erişim sorunu. Uzaktan erişim varsa eğer farklı bir cihaz olarak da görünmez, farklı bir giriş uyarısı da alamayız dolayısıyla.

Sim Swap mı yoksa bilgisayarında mı virüs var bilemiyoruz. Kaspersky ile derinlemesine tarama yaptığımda birkaç dosya bulup silmişti ama sonrasında da devam etti sanırım. Site verilerini Google sakladığı için şifrelere oradan rahat eriştiler sanırım. Ki üniversite sistemlerine kadar girip bakmışlar. İki adımlı doğrulama aktif olmasına rağmen nasıl girdiler bilmiyoruz. Bazen kod almakta sorun yaşıyoruz.
Selamlar sim swap kurbanı olmanız için kız arkadaşınızın bana kalırsa aşırı zengin olması lazım. Sim swap yöntemi genel olarak sıradan vatandaş için kullanılmaz. Muhtemelen çerez hırsızlığına maruz kaldınız. Konuyla alakalı sosyal de yazılmış olan bir yazıyı payllaşıyorum. @Essex'in yazdığı bilgilendirici bir yazı.

Rehber: Virüsler bilgilerinizi nasıl çalıyor? Hacker'ın gözünden

Bu konunun bir benzerini steam üzerinden nasıl gerçekleştirdiklerini öğrenmek isterseniz, techolay da yayınlanan şu habere göz atın.

Steam'de Son Zamanlarda Artan Hırsızlık Olayları: Yeni Çerez Yöntemi - Techolayas