Konu sahibi telefon numaranızın kopyalanmadığından emin misiniz? Yoksa virüs olayı mı?
Numara kopyalanması olayı berbat bir durum bence, bankacılık da riske girer çünkü. Bu yüzden mobil bankacılığa kullandığınız telefonu eşleştirmek lazım galiba yanılmıyorsam, yani şifreleri SMS ile değil de uygulamaya yönlendirmek lazım sanırım.

Ben de şimdi çerezler, şifre ile ilgili konu açacağım herkes kendince önlemini alır ve fikrini söylemek isteyen söyler.
İyi olur hocam. Beni de haberdar edersiniz başlığı açınca. Ayrıca sim kopyalama işleminin çok nadiren ve zengin kişilere yapıldığı söyleniyor. Emin olmamakla beraber dün beni de şüpheye soktu bu durum. Açacağınız başlıkta tüm güvenlik önlemleri, işlemleri, dikkate edilmesi gerekenler ve yapılmaması gerekenlere dair bir şeyler yazılmalı bence de. Sosyal medya kullanım tarzları da dahil. Çünkü bazen her şeyi çok açık yaşayabiliyoruz.

İyi olur hocam. Beni de haberdar edersiniz başlığı açınca. Ayrıca sim kopyalama işleminin çok nadiren ve zengin kişilere yapıldığı söyleniyor. Emin olmamakla beraber dün beni de şüpheye soktu bu durum. Açacağınız başlıkta tüm güvenlik önlemleri, işlemleri, dikkate edilmesi gerekenler ve yapılmaması gerekenlere dair bir şeyler yazılmalı bence de. Sosyal medya kullanım tarzları da dahil. Çünkü bazen her şeyi çok açık yaşayabiliyoruz.
Açtım hocam az önce ama ben çok uzman değilim bu alanlarda. Ben de sağdan soldan gördüklerimi birleştirip kendimce önlemler alıyorum.

Mesela ekşi sözlükte şu bilgiyi buldum. Kredi kartlarının, banka kartlarının arkasındaki 3 haneli rakamı kazımak ve bu kartların önündeki son kullanım tarihini kazımak. Bunlar normal market vs alışverişlerde işe yaramıyor sanırım. Zaten online alışverişte sanal kart kullanmak lazım. Böyle araştıra araştıra değişik bilgiler önlemler öğreniliyor.

Mega hesabim bir sekilde calindi. Birkac gündür sürekli yurt içi ve yurt dışı numaralar arıyor. BTK ne zaman bu işe el atacak?

Mega hesabim bir sekilde calindi. Birkac gündür sürekli yurt içi ve yurt dışı numaralar arıyor. BTK ne zaman bu işe el atacak?
Valla bilmiyorum. Siber suçlara sürekli çoluk çocuk karıştığı için bu durumu çok hafife alıyorlarmış gibi geliyor bana.

@Essex Hocam, bahsettiğiniz çerezler olayında aklıma bir şey takıldı. Örneğin Google hesabı Windows bir cihazda açıksa ve çerezler kopyalandıysa, farklı bir cihazdan, örneğin Mac cihazımdan Google hesap şifresini değiştirip diğer cihazlardan çıkış yaparsam yeni şifre, Windows’ta bulunan çerezlerden bağımsız olacağı ve Mac cihazımda olacağı için Windows’ta kalan çerezler ve kopyalanmış veriler geçersiz olmaz mı?

Son düzenleme:
@Essex Hocam, bahsettiğiniz çerezler olayında aklıma bir şey takıldı. Örneğin Google hesabı Windows bir cihazda açıksa ve çerezler kopyalandıysa, farklı bir cihazdan, örneğin Mac cihazımdan Google hesap şifresini değiştirip diğer cihazlardan çıkış yaparsam yeni şifre, Windows’ta bulunan çerezlerden bağımsız olacağı ve Mac cihazımda olacağı için Windows’ta kalan çerezler ve kopyalanmış veriler geçersiz olmaz mı?
Şifre değiştiği zaman çerez değişir. Yani evet geçersiz olur.

Çerez hırsızlığına bulaşmış ve kurtulmak isteyen ya da hiç bulaşmamış ama önlem almak isteyenlere neler önerirsiniz?
Antivirüs?

İki gündür bu başlık ve Steam haberi başlığı altında çok tuhaf şeyler soruluyor. Arkadaşlar antivirüs kullanın, bilmediğiniz dosyaları indirmeyin, github da dahi repack ile virüs yayıyorlar bildiğiniz sitelere de şüpheyle bakın, antivirüsünüzü kapatmayın, OpSec öğrenin kendiniz için. Ve açıp video izleyin virüsler ile alakalı. Başka inanılmaz yöntemleri yok bu işin. SimSwap konusunda şüpheniz var mış.

En son benim sim swap'a maruz kalan duyduğum insanın 1 milyar dolarlık btc si vardı. Kıçı kıytırık e-okul veriniz için kimse size sim swap yapmaz.

Virüsleri öğrenmek istiyorsanız da buyurun kaynak:

Not: Ayrıca kredi kartının arkasını kazımak ne biçim bir güvenlik önlemi? @Gezegen5

Son düzenleme:
@Raşit ve Kötü Çocuklar kredi kartının dediğim yerlerini kazımak şu biçim bir önlem.

Mesela bir yemek yerine gittin ve ücret 1.500 TL'den fazla tuttu diyelim yani temassız olmaz şifre ister. Sen bunu garsona verdin (biliyorsun böyle ödemeler yapanlar var) ödemesi için. Garson kartını içeri götürdü e şifresini de biliyor. Bir güzel kartının fotoğrafını çeker isterse, arkasında 3 haneli rakamı kaydeder. Sonra bu kredi kartını da internette gizli yerlerde pazarlar!

Bununla ilgili haber bile var. Bir yemek yerinde garson böyle yapmış ve kaç kişinin kart bilgilerini satmış! Sattığı kartlardan da komisyon almış çünkü direkt kendi alsa parayı muhtemelen yakalanır. Gizli yerlerde satıp oradan komisyonlarını almış.

@Raşit ve Kötü Çocuklar kredi kartının dediğim yerlerini kazımak şu biçim bir önlem, şimdi yazınca bu yöntemi beğeneceksin.

Mesela bir yemek yerine gittin ve ücret 1.500 TL'den fazla tuttu diyelim yani temassız olmaz şifre ister. Sen bunu garsona verdin(biliyorsun böyle ödemeler yapanlar var) ödemesi için. Garson kartını içeri götürdü e şifresini de biliyor. Bir güzel kartının fotoğrafını çeker, arkasında 3 haneli rakamı kaydeder. Sonra bu kredi kartını da internette gizli yerlerde pazarlar!

Bununla ilgili haber bile var. Bir yemek yerinde garson böyle yapmış ve kaç kişinin kart bilgilerini satmış! Sattığı kartlardan da komisyon almış çünkü direkt kendi alsa parayı muhtemelen yakalanır. Gizli yerlerde satıp oradan komisyonlarını almış.
Dediğin olayı ICQ ve 4chan'in sohbet odaları üzerinden yapan geçmişte tanıdığım çok insan oldu. Hepsi de tutuklandı ama o başka bir başlığın konusu...

Bunun yöntemi kartı kazımak değil, kartı tanımadığın insanlara vermemek ve temassız ödemelere, internet alışverişlerine limit koymak. Ya da bunları kartı kullanırken aktif edip daha sonrasında pasif moda çekmek. Mobil bankacılıktan çok kolay yapılıyor bunlar. Kartı kazımak çağ dışı bir yöntem.

Dediğin olayı ICQ ve 4chan'in sohbet odaları üzerinden yapan geçmişte tanıdığım çok insan oldu. Hepsi de tutuklandı ama o başka bir başlığın konusu...

Bunun yöntemi kartı kazımak değil, kartı tanımadığın insanlara vermemek ve temassız ödemelere, internet alışverişlerine limit koymak. Ya da bunları kartı kullanırken aktif edip daha sonrasında pasif moda çekmek. Mobil bankacılıktan çok kolay yapılıyor bunlar. Kartı kazımak çağ dışı bir yöntem.
Bence de çağ dışı bir yöntem gibi duruyor ama en azından böyle bir durumda kafaya takmazsın. Ben denedim ayrıca kazımayı ve kart mis gibi çalışıyor yani kartı kırmadıktan sonra sorun olmaz umarım :D

Ayrıca bu arkasındaki 3 haneli rakamın sürekli değişenleri de var mış galiba daha araştırmadım bu da düşünülebilir yani kazımak istemiyorsan.

Bu arada açtığınız haberde var mıydı unuttum. Steam'de hesabını, eşyalarını çaldıranlar bir de en çok bu kasa açma sitelerine falan girenler değil mi? Yani bilinmedik güvenli olmayan yerlere falan Steam hesabını bağlayanlar var 3-5 para kazanmak için.

Sen API anahtarını güvenli olmayan yerlere verince haliyle hesap gidebiliyor yani. Bu API key değil mi işte sizin bahsettiğiniz bu çerez, token olayı yani Steam için soruyorum?