Merhaba, ben 8. sınıf öğrencisiyim. İleride meslek olarak ve ilgim olduğu için yazılım veya siber güvenlik istiyorum. Lisede bölüm kazanırsam ikisinden birini seçeceğim. Ancak İngilizcem zayıf ve siber güvenlikte dil çok gerek yok diye duydum. Sizce gelecek için hangisi daha uygun olur?
Detaylar
Kim cevapladı?ArabadaGazlıSüren
Becerikli
Merhaba, ben 8. sınıf öğrencisiyim. İleride meslek olarak ve ilgim olduğu için yazılım veya siber güvenlik istiyorum. Lisede bölüm kazanırsam ikisinden birini seçeceğim. Ancak ingilizcem zayıf ve siber güvenlikte dil çok gerek yok diye duydum. Sizce gelecek için hangisi daha uygun olur?
Yazılımı tercih etmelisin oyun geliştiricileri çok para kazanıyor yazılım mühendisi olursan antivirüs kodlayıp siber güvenliği bir nebi sağlayabilirsin.
- Makaleler
- 1
Siber güvenlik aşırı zor bir bölüm. Yazılım ise tam tersi çok eğlenceli. Bence yazılım seç. Tabi bu senin kararın biz sadece öneri yapıyoruz.
Lisede yazılım alanına yönel, daha sonra hoşuna gitmezse siber güvenlik alanına üniversitede devam edebilirsin. Birincil tavsiyem İngilizceni ve network bilgini geliştir. IT tarafında siber güvenlikçi de olsan yazılımcı da olsan İngilizce bu işin ana dili. Yazılımda da backend, devops taraflarına yönelebilirsin.Merhaba, ben 8. sınıf öğrencisiyim. İleride meslek olarak ve ilgim olduğu için yazılım veya siber güvenlik istiyorum. Lisede bölüm kazanırsam ikisinden birini seçeceğim. Ancak İngilizcem zayıf ve siber güvenlikte dil çok gerek yok diye duydum. Sizce gelecek için hangisi daha uygun olur?
Son düzenleyen: Moderatör:
Siber güvenlik aşırı zor bir bölüm. Yazılım ise tam tersi çok eğlenceli. Bence yazılım seç. Tabii bu senin kararın biz sadece.
Lisede yazılım alanına yönel, daha sonra hoşuna gitmezse siber güvenlik alanına üniversitede devam edebilirsin. Birincil tavsiyem ingilizceni ve network bilgini geliştir. It tarafında siber güvenlikçi de olsan yazılımcı da olsan İngilizce bu işin ana dili. Yazılımda da backend, devops taraflarına yönelebilirsin.
İngilizce berbat ben de %100 İngilizce şart mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
E tabii ki. Okuyacağın dökümantasyonlar İngilizce, yazacağın kod İngilizce, kullanacağın cihazların arayüzleri çoğu zaman İngilizce, IT alanında İngilizce ana dildir. Sadece Türkçe ile bir yere gelemezsin. Ama gözünde büyütme, dil dediğin şey öğrenilir
- Makaleler
- 1
İngilizce ve matematik şart.
Matematikten çok mantıksal düşünme becerisi lazım. Okullarda öğretilen matematik çoğu yazılımcının kullanmayacağı şeyler
Yeni konular
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-
-