Öneriyi beğendim... Pratikte ne kadar işe yarar olacaktır kestiremiyorum.. Her fırsat süreye tabi olmadığı için fırsatın sona erdiğini rapor etmeyi teşvik edici bir şeyler daha işlevsel olur gibi geldi ama nasıl olacak... :)
Sıcak fırsatlar konusunun baş kısmına biraz büyük puntolarla yazılımış kısa bir yazı az-çok etkili olur mu ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öneriyi beğendim... Pratikte ne kadar işe yarar olacaktır kestiremiyorum.. Her fırsat süreye tabi olmadığı için fırsatın sona erdiğini rapor etmeyi teşvik edici bir şeyler daha işlevsel olur gibi geldi ama nasıl olacak... :)
Sıcak fırsatlar konusunun baş kısmına biraz büyük puntolarla yazılımış kısa bir yazı az-çok etkili olur mu ki?
Kim bilir belki sıcak fırsat oluşturmak için zaman belirtmek/seçmek zorunlu olur. Zamanın ne zaman biteceğini bilmeyen kullanıcı önüne sunulan zaman vakitlerinden tahmini azami bir süre seçer. Sonucunda sıcak fırsatlar için rapor sistemi tamamen opsiyonele evrilmiş olur.

Öneriyi beğendim... Pratik'te ne kadar işe yarar olacaktır kestiremiyorum.. Her fırsat süreye tabi olmadığı için fırsatın sona erdiğini rapor etmeyi teşvik edici bir şeyler daha işlevsel olur gibi geldi ama nasıl olacak.. :)
Düşüncelerinize katılıyorum, pratikte suistimale ve hata yapmaya açık olduğu için iş yükünü ne kadar hafifletir bilemedim. Trolle karşı ekstra bir önlem alınırsa fikir tam anlamıyla işlevsel olur.

... Pratikte suistimale ve hata yapmaya açık olduğu için...
Eğer kullanıcı fırsat için zaman girmezse maximum örneğin 30 gün kalır ve otomatik arşivlenir, veya erkenden raporlanarak elle arşivlenir.
... İş yükünü ne kadar hafifletir bilemedim...
Yalnızca iş azaltması olarak düşünmek kısıtlı olur, normal kullanıcıların vakti yoksa zamana göre sıralayarak kontrol dahi edebilir fırsatları. Ayrıca şu anda arşivlenmesi gereken çok fazla fırsat var, geçerliliğini yitirmiş olan. Yalnızca kalabalık oluşturuyorlar. Site kullanıcısına bir yararı yok onların; Yalnızca click kazandırıyorlar siteye, site dışından, arşivlenseler dahi zaten click'i kazandırırlar.
... Trolle karşı ekstra bir önlem alınırsa fikir tam anlamıyla işlevsel olur.
Şu anki sistemde bir troll durumu yok ki bunda olsun. Demek ki önlem ve denetleme konusu tıkırında.

Eğer kullanıcı fırsat için zaman girmezse maximum örneğin 30 gün kalır ve otomatik arşivlenir, veya erkenden raporlanarak elle arşivlenir.

Yalnızca iş azaltması olarak düşünmek kısıtlı olur, normal kullanıcıların vakti yoksa zamana göre sıralayarak kontrol dahi edebilir fırsatları. Ayrıca şu anda arşivlenmesi gereken çok fazla fırsat var, geçerliliğini yitirmiş olan. Yalnızca kalabalık oluşturuyorlar. Site kullanıcısına bir yararı yok onların; Yalnızca click kazandırıyorlar siteye, site dışından, arşivlenseler dahi zaten click'i kazandırırlar.
Suistimale açık dediğim troll çıkabilme ihtimali için, hata kısmı yoksa denetlenir fakat denetlendiğinde iş yükü pek hafiflememiş oluyor diye düşünmüştüm ama 2.paragrafta değindiniz nokta çok güzel. Aklıma gelmemişti, iyi fikirmiş.
Şu anki sistemde bir troll durumu yok ki bunda olsun. Demek ki önlem ve denetleme konusu tıkırında.
Şu anki sistemde arada Turbox vb. sistem önerisi yapanlar dışında troll çok nadir çıkıyor ama önerdiğiniz sistemde zamanı rastgele girebilecek veya indirimin bitmesinden çok daha erkene girebilecek insanlar illaki çıkacaktır. Bu tarz hareketlerden bahsediyorum.