mahmutburak33

Becerikli
Merhaba arkadaşlar, elimde Sapphire Nitro+ RX 580 4 GB modeli var. Bu kart oyun oynarken 75 dereceyi geçmemesine rağmen fanları tam hızda çalışıyor. Bunu geçtim, sıcaklık değerleri normale düştüğünde bile hâlâ tam devirde çalışmaya devam ediyor ve Adrenalin sürücüsünden elle düşürmek zorunda kalıyorum; yani 0 RPM seviyesine inmiyor. MSI Afterburner yüklemeyi denedim ama ondan da pek bir şey anlamadım. Önerebileceğiniz bir çözüm var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı kartlarda Zero RPM özelliği vardır bazılarında yoktur. Sizinkinde yok sanırım. Yükten çıkınca tam devirde çalışıyorsa ayarları sıkıntılı olabilir. Afterburner'dan fan curve ayarlayabiliyorsanız ona bakın derim.

Bazı kartlarda Zero RPM özelliği vardır bazılarında yoktur. Sizinkinde yok sanırım. Yükten çıkınca tam devirde çalışıyorsa ayarları sıkıntılı olabilir. Afterburner'dan fan curve ayarlayabiliyorsanız ona bakın derim.

Hocam bende 0 RPM var hatta PC'yi ilk açtığımda fanlar hiç dönmez ama oyuna vesaire girince fanlar döner. Hatta ben adrenalin sürücüsünden el ile düzeltebiliyorum ve 0 RPM'e düşüyor. Bir konu dahha var MSI Afterburner'den nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Hocam bende 0 RPM var hatta PC'yi ilk açtığımda fanlar hiç dönmez ama oyuna vesaire girince fanlar döner. Hatta ben adrenalin sürücüsünden el ile düzeltebiliyorum ve 0 RPM'e düşüyor. Bir konu dahha var MSI Afterburner'den nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Ayarlar > Fan Tiki işaretleyin. Önünüze çıkması lazım. Ordan 50-55 dereceye gelene kadar fan açmamasını sağlayabilirsiniz. Öyle yapınca masaüstünde çalışmaması lazım.

Ayarlar > fan tiki işaretleyin. Önünüze çıkması lazım. Oradan 50-55 dereceye gelene kadar fan açmamasını sağlayabilirsiniz. Öyle yapınca masaüstünde çalışmaması lazım.

1769436273628.webp

Bu ayar nasıl hocam sizce?

Kartta çift BIOS varsa (muhtemelen vardır Nitro+ modeli çünkü) silent moduna alın. Kart üzerinden.

Nasıl alınıyor?

Kartta çift BIOS varsa (muhtemelen vardır Nitro+ modeli çünkü) silent moduna alın. Kart üzerinden.

Hocam buldum ama ne taraf silent mod anlamadım deneme yanılma ile bulacağım.

İyi gibi. Boşta çalışmaya devam ederse sıcaklığı biraz arttırsınız.

Hocam fan ayarı yaptıktan sonra FurMark'ta veya oyunda siyah ekrana düşüyor ekran kartım 72 dereceyi geçmezken 76 dereceden sonra fan birden hızlı dönüyor ve siyah ekrana düşüyor. DDU ile sürücüler, sildim, Afterburner'i kaldırdım ve sürücüleri tekrardan yükledim ama halen aynı sorun daha yeni fark ettim ondan şimdi yazıyorum.

İyi gibi. Boşta çalışmaya devam ederse sıcaklığı biraz arttırsınız.
hocam bu soruna çözüm yok mu

Son düzenleme: