seeraddar
Yetkin
Öncelikle, dershaneye gideceğine evde kalsan çok daha yararlı olur. İyi bir hoca, dershaneden seni çok daha iyi yönlendirir. Zaten dershanelerin pek bir anlamı yok. Eğer “Ben evde oturup ders çalışamam, bende o irade yok.” diyorsan, o zaman dershaneye git.İnanın temel atma kampı gibi bir şey olduğunu duymak bile çok sevindirici, yardımcı olursanız çok sevinirim. @seeraddar
Elimden geldiğince denerim, olmazsa dershaneye giderim dediğiniz gibi. Ne yazık ki tabletim bulunmuyor...
Ama ben dershanelerde çalışmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Sessiz bir şekilde çalışamazsın. Dershanedeysen mecburen diğer insanları rahatsız etmemek için sessiz olman gerekir. Oysa en akıllıca ve öğretici yol, sessiz değil; konuşarak, hatta bağırarak çalışmaktır.
Sen sayısalsın, adam akıllı çalışacağın 4 ana ders var: Matematik, Fen, Biyoloji, Kimya. Diğer derslere bu kadar yoğun çalışmana gerek yok.
Türkçe için:
10 günde temel atma kitabıyla dil bilgisine başla. Konu konu ilerle, her konunun ardından 3D Dil Bilgisi’nden çöz. 3D zor bir yayın değil; seni zorlayacak tek konu ses bilgisidir, diğerleri kolay. 10 günde bitirebilirsin, en geç 20 günde biter.
Paragraf için önce hız ve Renk Paragraf kitaplarını al. Günde 40 soru, 2 test şeklinde çözerek 17-18 günde bitir. Ardından Apotemi Paragraf’a geç; onda günde 20 soru yeterli. Hem paragraf hem dil bilgisi bitince Bunların yanında sadece TYT Türkçe denemesi al. 2 günde 1 veya günde 1 TYT Türkçe denemesi çöz. Böylece Türkçe kısmı tamamlanır.
Matematik için:
Temeli hiç olmayan biriysen Mert Hoca’nın Zero veya Bıyıklı’nın temel atma kampını alabilirsin. Bıyıklı’yı 12-13 günde bitirebilirsin; Mert Hoca ise daha zor, ayrıntılı ve uzun sürer. Her konudan bolca soru vardır. Hedefin yüksekse Mert Hoca’nın Zero al ve 20 günde bitirmeye çalış.
Bitirdikten sonra “Matematiğin İlacı – Temel olan” kitabı al, Mert Hoca’da konuyu bitirdikten sonra buradan çöz. İkisi de bitince Mert Hoca’nın TYT kampına başla.
Benim şu an yaptığım gibi ilk 12 konuyu İlaç’tan, Zero’dan ve Mert Hoca’nın TYT serisinden bitirdiğinde, geometriye başla. kaynak tavsiyesi veremeyeceğim hedefin neyse konusunu açar tavsiye alırsın.
Fen için:
Biyoloji’de Biosem izle. Başka kanallara gerek yok, ama istersen Betül Biyoloji’ye de bakabilirsin. Biosem, hiç biyoloji bilmeyen birine anlatır gibi anlatıyor.
Kimya’da Görkem Şahin’i izle; 2026 kampından ilerle, çünkü videolar kısa ve yeterli.
Biyoloji soru bankasında Palme yeterli olur.
Kimya’da mutlaka Orbital , yanına Miray veya Bilgi Sarmal da ekleyebilirsin. Miray daha ayrıntılı ve biraz daha zordur.
Fizik en sona bırak. Çünkü uzun ve zaman alıcı. Tüm bunlar bitince başla. bende başlamadığımdan tavsiye vermeyeceğim