20571

Becerikli
Merhaba, Dizüstü bilgisayarımı satacağım için sıfırlamak istedim. Ayarlardan sıfırlarsam alıcı verileri geri getirebilir mi?

Satmadan önce nasıl sıfırlanmalı?

Bu işlemi yaparak diski tamamen silmenizi ve ardından temiz bir işletim sistemi kurmanızı tavsiye ederim:

Linux ile:
"Gnome-Disks" yazılımına sahip (Ubuntu gibi) bir Linux işletim sistemi boot ederek diskinizi Zero Fill işlemi ile siebilirsiniz.

Windows Setup ile:
Kurulum diskini boot edin. SHIFT + F10 ile CMD penceresini açın ve sırasıyla bunu yazın:

Bash:
diskpart
list disk
sel disk [disk numarası]
clean all

Cihazınız diskinizdeki her şeyi silene kadar komuta yanıt vermeyecektir.

Yani aslında çözüm budur:

Bu iki video (Windows için) yardımcı olabilir.

Cihazınızın içindeki diski (verilerin kurtarılması zor olacak şekilde) silmek istiyorsunuz. Yanlış mı anladım yoksa?

Doğru anladınız Hasan bey. Bu işlem mantık olarak USB format sayılır değil mi? Ayrıca USB ile kurulumu yaparken Windows 10 anahtar kodu ister mi?

Doğru anladınız Hasan bey. Bu işlem mantık olarak USB format sayılır değil mi? Ayrıca USB ile kurulumu yaparken Windows 10 anahtar kodu ister mi?

Anahtar kodu istese bile atlama seçeneği var. Oradan deneme sürümünü kullanır, sonra Windows'u etkinleştirin yazısı çıkar. Ama etkinleştirilir de çok zor değil.

CMD ile yapacağınız ek işlem ile diski tamamen silersiniz. Uzun sürer ancak diskteki her sektöre "0" rakamı yazılır. Tam silme işlemi gerçekleşir.

Format atıyordum, bu diske Windows yüklenemez gibi bir hata çıktı. Nasıl düzeltebilirim?
Bir de BIOS'a, fotoğrafını koyduğum mavi bölümden giriş yaptım.

@Recep Baltaş @Hasan Merkit yardım eder misiniz?

grok_image_g3dack.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda hangi aşamadasınız? Diski silmemişsiniz. Ayrıca USB kurulum diski hazırladınız mı?
USB kurulum diskini hazırladım , diski ise disk ekranında biçimlendirdim.

USB kurulum diskini hazırladım , diski ise disk ekranında biçimlendirdim.
Bu disk GPT stilinde bir disk diyor.

Şu anda hangi aşamadasınız? Diski silmemişsiniz. Ayrıca USB kurulum diski hazırladınız mı?
Bios'ta bu ayarları yaptım.

20250719_114802.webp