anonymuss0

Uzman
Eski bir Samsung telefon var, onun şifresini, Google hesabının şifesini hatırlamıyorum. (Samsung hesabı Google'a bağlı)
Telefonun şifresinin açılması veya sıfırlanması gerek, yelefonu yan tuştan tamamen kapatamıyorum şifre istiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki Google veya Samsung hesabınıza bağlı ve şifresini bildiğiniz bir kurtarma e-posta adresi, telefon numarası vb. kayıtlıdır; bu işlemi yapmadan önce kontrol etmenizi öneririm. Boşu boşuna verilerinizden olmayın.

Şifreye hiç ulaşamıyorsanız ve başka çareniz kalmamışsa şu şekilde yapabilirsiniz:
  • Ekran gidene kadar ses kısma ve kilit tuşlarına aynı anda basılı tutun.
  • Ekran gidince bu sefer ses açma ve kilit tuşlarına aynı anda basılı tutun.
  • Karşınıza recovery ekranı gelecek. Ses açma/kısma tuşlarıyla "Wipe data/factory reset" menüsüne gelin, ardından kilit tuşuna basarak menüyü seçin.
  • Karşınıza yeniden bir uyarı gelecek. "Factory data reset" dediğiniz zaman sıfırlama işlemi başlayacaktır.
Not 1: Bu işlemi yapmanız durumunda telefonunuzdaki tüm veriler tamamen silinecek ve cihaz fabrika ayarlarına dönecek.

Not 2: Bunu yapmadan önce telefonunuzun yeterince şarjı olduğundan emin olun.

Not 3: Samsung telefonlarda artık telefonu sıfırlasanız bile tekrardan sıfırlamadan önceki Google hesabınızla giriş yapmanız istenebiliyor. Sıfırlamadan önce telefonunuzda aşağıdaki gibi kırmızı bir uyarı çıkıyorsa -telefonu sıfırlasanız bile- Google hesabınızın şifresini bilmeniz gerekiyor, yoksa sıfırlamanız bir anlam ifade etmeyecek.

Samsung Factory Reset Google Hesabı Giriş Uyarısı.webp

Son düzenleme:
İstanbuldaysanız Samsung mecidiyeköy servisine götürün ilgileniyorlar belki yardımcı olabilirler.

Hayır değilim ama ben üsteki arkadaşın dediğini deneyeyim.

Bir de asıl önemlisi Google hesabı onu alabilir miyim telefonun içindekiler pek önemli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır değilim ama ben üsteki arkadaşın dediğini deneyeyim.

Bir de asıl önemlisi Google hesabı onu alabilir miyim telefonun içindekiler pek önemli değil.
1755464444007.webp

Neyse...

FRP'ye takılırsan yeniden OS flashlaman lazım. Samsung'u bilmiyorum ancak Sony'lerde yeniden OS flashlayınca şifre vs. tamamen gidiyordu.

Bir de asıl önemlisi Google hesabı, onu alabilir miyim? Telefonun içindekiler pek önemli değil.
Dediğim gibi; Google hesabınıza kayıtlı bir kurtarma e-postası, telefon numarası vb. tanımlıysa veya iki aşamalı doğrulama kurduysanız ve yedek kod elinizdeyse kurtarma şansınız var. Bunlardan herhangi birisi yoksa geçmiş olsun.