Merhaba, ben bir hata yaptım ve arkadaş ortamı yüzünden bundan 1 hafta önce kadar denemek için 1 paket sigara aldım. İlk defa içecektim yaktım içtim tadı berbat geldi çok kötü bir tadı vardı kokusu da çok kötüydü bu ne lan dedim kendi kendime, arkadaşlarım alışma sürecinde olduğumu alışmam gerektiğini söyledi. Neyse dedim ondan sonraki sabah içme hevesi gelmeye başladı annem babam bilmiyordu içtiğimi, yaşım 19 çıktım dışarı 3-4 dal içtim sanki o kötü kokuya ve tada alışmış gibi oldum. Her şey 1 dal ile başlar demişlerdi.

İnanmadım ama gerçekten öyleymiş. Neyse ben bayağı alıştım işte sigaraya, aynı günün gecesi kuru öksürük balgam ve kalbimde ağrı yaptı bende bırakmak istedim elimdeki paketi kırdım attım ondan sonra canım çok istedi ve kendime hakim olmaya çalışıyorum bu durumu nasıl halledebilirim, geçen annem kokudan şüphelendi sigara mı içiyorsun dedi bende yok dedim. Arkadaşlar nasıl ilerlemem lazım bir fikir lazım bana. Merak eden arkadaşlara sesleniyorum lütfen merak etmeyin her şey 1 kere ile başlıyor deneyimlemiş oldum.
Psikolojik bir durum. Bağımlılık yaptığı falan yok. Canınız çektiğinde nefsinize hakim olun 3-4 kere canın çeker sonra unutursun. İçilen ortamlarda çok takılma/durma.

Sigara bağımlısı değilim fakat kendi deneyimlerimden konuşacak olursam, bende pek o sigara içme isteği olmuyor. Olduğunda da sigaranın yarısında "bu muydu lan canımı çeken şey" diyorum ve yarısında içme hevesim zaten gidiyor, bari yarıda bırakmayayım manasında sigarayı bitiriyorum (sanki çok yararlı da :D). Ayrıca en az 10. içişime kadar sigaradan herhangi bir tad, haz vs. aldığımı da hatırlamıyorum. Bildiğim duman bu diyordum. Şu anda ise sanırım en az 2 haftadır ağzıma sürmedim. Fakat sağ olsun halkımız mümkün olan her yerde sigara içtiğinden o "sigara dumanı"ndan mahrum kalmıyorum.

Ek olarak tavsiyem sakın mentollü sigaralara girme. O canını çektiren sigaralar normallerinden çok mentollü yani meyve aromalı olanlar oluyor.

Sigara bırakmak kolay, içtiğin vakitlerde içmemek zor işte. 2-2.5 yıldır sigara içiyorum. Çok şükür hiçbir zaman günde 5 sigarayı geçmedim. Sigara rezil bir şey bende bırakmak istiyorum ama çok zor işte içtiğin vakitler yaklaşınca canın öyle bir istiyor ki bırakamıyorsun.

Sigara bağımlısı değilim fakat kendi deneyimlerimden konuşacak olursam, bende pek o sigara içme isteği olmuyor. Olduğunda da sigaranın yarısında "bu muydu lan canımı çeken şey" diyorum ve yarısında içme hevesim zaten gidiyor, bari yarıda bırakmayayım manasında sigarayı bitiriyorum (sanki çok yararlı da :D). Ayrıca en az 10. içişime kadar sigaradan herhangi bir tad, haz vs. aldığımı da hatırlamıyorum. Bildiğim duman bu diyordum. Şu anda ise sanırım en az 2 haftadır ağzıma sürmedim. Fakat sağ olsun halkımız mümkün olan her yerde sigara içtiğinden o "sigara dumanı"ndan mahrum kalmıyorum.

Ek olarak tavsiyem sakın mentollü sigaralara girme. O canını çektiren sigaralar normallerinden çok mentollü yani meyve aromalı olanlar oluyor.
Bünyeden bünyeye değişiklilik gösterebilir, ben 2-3 dal içtim o gece uyuyamadım mesela. Ben galiba biraz bağımlılığa yatkınım 2 haftada 1 içecek iradem yok, canım her gün istemeye başladı yani. Ondan bende çözüm olarak kırdım attım sigaraları.

Puff ile sigara aynı şey mi, hangisi daha çok bağımlılık yapıyor?

Son düzenleme:
Puff ile sigara aynı şey mi, hangisi daha çok bağımlılık yapıyor?

Puff'a başlama sakın. Özellikle biraz iradesi zayıf birisi olan senin için kesinlikle önermem. Bırakamazsın. Mentollü sigaranın sağlığa zararı aşırı tartışmalı versiyonu diyebilirim. Puff daha çok bağımlılık yapar zira tadını istediğin gibi özelleştirebiliyorsun.

Puff'a başlama sakın. Özellikle biraz iradesi zayıf birisi olan senin için kesinlikle önermem. Bırakamazsın. Mentollü sigaranın sağlığa zararı aşırı tartışmalı versiyonu diyebilirim. Puff daha çok bağımlılık yapar zira tadını istediğin gibi özelleştirebiliyorsun.

İrademin aşırı zayıf olduğunu ve bağımlılığa yatkın biri olduğumu 19 yaşımda öğrendim, belki sigara yerine daha iyi olur diye puff arıyordum ama almayacağım ya, bir daha bağımlılıkla uğraşmak hiç istemiyorum.