30 Ağustos tarihinde sigarayı bıraktım. 32 yaşındayım. 10-12 yıldır içiyordum arada bir 8 ay içmemiştim sadece. Egzersiz ve çeşitli spor dalları hep hayatımdaydı ama artık net olarak bıraktım. Rahmetli annemin de benden razı olmadığı tek konu buydu.

Neredeyse 1 ay oldu. Şu an içenler lütfen hemen bırakın. Kardiyo/fitness/yüzme gibi etkinliklerde farkı anında hissettim; 2 gün sonra bile.
Yerine alternatif ve sağlıklı şeyler koyun bu spor ve meyve yemek olabilir.

Aklı fikri olan insan niye tadı kokusu iğrenç olan hadi bunlara alıştı diyelim %80i vergi olan şeye para versin ki?
Saçmalık.

Değil işte hocam bağımlılık bu, öyle pat deyince bırakamıyorsun.
İlk içene bunu diyebilirsin fakat yıllardır içene diyemezsin.
Tahmin edebiliyorum, ben de mesela yıllardır tatlıyı bırakamıyorum. Herkesin kendince bir bağımlılığı oluyor. Zararlı olduğunu bile bile yapmaya devam ediyorsun.

İlk içene bunu diyebilirsin fakat yıllardır içene diyemezsin.

Bağımlılıklar bir nokta da safe zone tabii. Bende YKS'ye son 1.5 ay kala mastürbasyon ve müziği bir anda bırakmıştım.
Bunlar benim tek stress attma şeyimdi en sonunda 3-4 hafta sonra mentalim tamamen çökmüştü hasta oldum uyuyamadım yataktan kalkamadım.
Sonra daha çok bağımlı oldum, eskiden haftada birken 2 günde 4 oldu.

Pat diye bırakmadan da yavaş yavaş bırakmak olmuyor hocam.

Azaltmak haftada 1 tane içmek vs. bunlar olmuyor bağımlı birisi için.

Bırakması kolay değil ama, ben tiksindim en son ve keyif alamadım. Bundan dolayı bırakabildim aslında. Bir de yoğun antremanlarda ister istemez az veya çok öksürük yapıyordu.