Sıradan İnsan

Başarılı
Arkadaşlar malum işe başlayınca sigortayı yaptırıp öyle başlatıyorlar. Ben örnek veriyorum 1 ay çalıştım ve işten ayrılma kararı aldım. O zaman sigorta e-Devlet'te siliniyor mu?

Askere gitsen de gitmesen de çalıştığın kurum yasal olarak sana sigorta yapmak zorunda. Eğer sigorta başlangıcını yaptılarsa işe hiç gitmeden ayrılsan dahi o kayıt sistemde kalır.

Diyelim ki kaydını açtılar ama hiç işe gitmeden işten ayrıldın. Uzun vade başlangıç tarihin yazar, prim gün sayın sıfır olarak kalır.

Askerlikle sigortanın gayet de alakası var işletme tarafından. İşletme akıllılık yapmaya çalışmış işe alırken askerlik yapmamış almıyor çünkü askerlik sebebiyle işten ayrılanlara tazminat ödemek zorunda. Sizin tazminatınız çıktıysa eğer onu ödemek zorunda olduğu için askerlik yapmayana sigorta yapmıyorum demiş.

Hayır hocam. Askerliğimi yapmadığım için sigorta yapmıyorlarmış dedim. Ben örnek olarak sigorta silinir mi dedim.

Sigorta yapmıyorlarsa zaten e-devletinize sigorta işlemez sonuçta sigortanız yok. Sorunuza direkt cevap vermem gerekiyorsa da hayır işlenen sigorta e-devlet'ten silinemez