Her şeyin orijinali daha iyidir ama şu grafikler varken 2001 grafiklerini tercih etmem açıkçası :D

Oyunun türünü ve başarılı olduğunu biliyorum sadece daha önce oynamamış biri hikayenin içine girebilir mi anlar mı diye soruyorum. 2. oyun olarak geçiyor ya o yüzden.

Orijinali bazı şeyleri daha iyi yapıyor. Mesela oyunun süresi, atmosferi ve sinematografi remake sürüme göre çoğunlukla çok daha iyi. Remake ile alakalı en eleştirilen şey gereksiz derececede uzaması ve aşırı fazla savaş eklemeleri.

Orijinali bazı şeyleri daha iyi yapıyor. Mesela oyunun süresi, atmosferi ve sinematografi remake sürüme göre çoğunlukla çok daha iyi. Remake ile alakalı en eleştirilen şey gereksiz derececede uzaması ve aşırı fazla savaş eklemeleri.
Dediğim gibi hocam orijinal elbet daha iyidir de, o grafiklerle çekilecek gibi durmuyor. Artı olarak emulatörle falan uğraşmak lazım.

Remake olmayan oyun izometrik oldugundan dolayi combat olarak Remake neredeyse bambaska bir oyun kivaminda. Remake olaninin combat tarzi biraz daha Resident Evil serisindeki Remake oyunlar gibi olmus. Bunlar disinda soylendigi gibi orijinal oyuna oldukca sadik kalmislar. Hangisinden baslarsaniz baslayin, ozunde ayni hikayeyi ogreniyorsunuz. Psikolojik korku oyunlarinda oynayabileceginiz en iyi oyunlardan biri ve 2. oyun soylendigi gibi diger oyunlara kiyasla nispeten ayri bir hikayaye sahip, bu yuzden cogu kisi icin de baslangic oyunu oluyor. Ozellikle soundtrack olarak enfes otesi bir oyun.

Soyleyen olmamis ama, SH2 Remake optimizasyon olarak oldukca rezalet bir oyun. Bunu bilerek baslayin.

Evet. Oynanır. Oynanmalı. Bana göre yılın en iyi üçüncü oyunu. Bence yeni eklenen her bulmaca ve sekans yerinde olmuş, kendini uzatıyor gibi hissetmedim bazılarının aksine. Orijinal oyun kadar kütük kontroller ve combat da içermiyo hem. Hikaye zaten hep mükemmeldi burada da farkı yok. Ana karakterin aktörü değişmiş, o da benim için iyi bir haber oldu.