Silent Hill 2 Remake ve geçen yıl çıkan Silent Hill f ilgimi çekiyor ama oyun tarzımdan ötürü kararsız kaldım. Açıkçası RDR2 veya Dying Light tarzı, dışarıda koşturup yapılacak tonla yan görevin olduğu büyük açık dünyaları seviyorum.
Gördüğüm kadarıyla bu oyunlar biraz yürüme simülasyonuna benziyor. Belirli bir çizgide ilerleyip bulmaca çözmeye ve hikâyeyi takip etmeye odaklanıyorlar. Ayrıca derin sembolizmler ve psikolojik unsurlar barındırdıkları da biliniyor.
Korku oyunlarını severim ama bu yapımlar tarzıma uyar mı emin olamadım. RDR2 gibi devasa haritalar ve bol aksiyon arayan biri olarak bu oyunlardan keyif alabilir miyim?
Ikisi de tezek gibi oyunlar acikcasi. Silent Hill F direkt woke, Souls-like combati olan, uzadikca uzamis bir iskence. Silent Hill 2 Remake yine sadik kalarak yapilmis bir remake ancak teknik acidan rezalet, bunun disinda artistik olarak da ilginc degisiklikler var.
RDR2 ve Dying Light ile acikcasi iki oyunun da pek bir alakasi yok, bunu belirtmek lazim. SH2R belki ama SH:F bence direkt para israfi bir oyun.
Ikisi de tezek gibi oyunlar acikcasi. Silent Hill F direkt woke, Souls-like combati olan, uzadikca uzamis bir iskence. Silent Hill 2 Remake yine sadik kalarak yapilmis bir remake ancak teknik acidan rezalet, bunun disinda artistik olarak da ilginc degisiklikler var.
RDR2 ve Dying Light ile acikcasi iki oyunun da pek bir alakasi yok, bunu belirtmek lazim. SH2R belki ama SH:F bence direkt para israfi bir oyun.
İkisi zaten pek alakası yok. Bahsetmek istediğim, açık dünyada boş gezerken bile görev bulabiliyorum. Assassin's Creed Valhalla gibi açık dünya olup görevsiz oyunları sevmiyorum, sadece.
Acikcasi o zaman pek de size uygun degil. Iki oyunda da acik dunyada gezerken yan gorevler yapabileceginiz bir oyun loopu bulunmuyor. Ikisi de linear, A'dan B'ye git tarzi psikolojik korku oyunu. Birkac sonlari var, yaptiginiz eylemlere bagli olarak degisen, o kadar.
SH2R'ye sans verilebilir derim ancak SH:F bence sizi cok hizli bayacaktir.
Silent Hill çok soyut ve metaforik hikaye anlatımına sahip, o tarz şeyleri sevmiyorsanız sizlik bir oyun değil maalesef. İki oyun da gayet kaliteli ama size uymuyorsa yapacak bir şey yok.
Eğer bu oyunlar sizi sarmıyorsa, oynadınız mı bilmiyorum ancak hikaye açısından A Plague Tale serisine başlayabilirsiniz. Ben çok güncel yapımları oynarken bir seriye giriş yaptım bugün Innocence oyunu ile bir de DLSS5 kurdum 7 yıllık oyun oldu sinema.
Bunun dışında SH2 Remake iyidir, benim tarzım olmadığı için oynamadım 2 yayıncıdan izledim. F' i de izledim. Bence F oynanmaz. Serinin hayranları oynar ancak.